Siyaset 'AK Parti PKK'nın talepleri ile örtüşen paket hazırlıyor'

'AK Parti PKK'nın talepleri ile örtüşen paket hazırlıyor'

11.09.2013 - 14:19 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, AK Parti’nin terör örgütünün talepleri ile örtüşen paket hazırlamakla meşgul olduğunu iddia etti.

AK Parti PKKnın talepleri ile örtüşen paket hazırlıyor

Ayhan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “PKK ile AKP’nin müşterek yürüttüğü yıkım sürecindeki problemler taraflar arasında yapılan zımni akde uyulmadığından çıkıyor. Bunun sebebi, denildiğinde iki tarafın da bu işte yeterince samimi olmamasından veya karşılıklı güven zafiyetinden kaynaklanıyor” dedi.

Haberin Devamı

-“BAŞBAKAN’IN SÖYLEDİĞİ YÜZDE 15 BU 600 KİŞİYE Mİ TEKABÜL EDİYOR?”-

PKK’nın ülke dışına çıkmadığını daha önce söylediklerine işaret eden Ayhan, şöyle dedi:

“Hükümet yüzde 15’inin çıktığını söyledi. Demek ki çıkmamış. Hükümeti sukutu hayale uğratmış. Ancak, ümidi kaybetmek istemiyor.

Akilcilere bilgi verenler 600 kişinin yurt dışına çıktığını söylüyor. İlgililer Hüseyin Yayman’ı istediği anda bilgilendiriyor. Akıllarınca hükümete takviye mi atıyorlar? Gazeteci olarak mı yoksa itimada şayan biri olarak mı? Başbakan’ın söylediği yüzde 15 bu 600 kişiye mi tekabül ediyor?”

Paket tartışmalarına da işaret eden Ayhan, “Terör örgütünün talepleri ile örtüşen paketi hazırlamakla meşgul AKP. Bu nasıl hükümettir ki kendi ülkesinin bir parçasını ülkeden koparmak isteyen bir terör örgütünün taleplerinin hepsinin bir anda yerine getirilemeyeceğini belirtmektedir. Bizim ihanet süreci dediğimiz çözüm sürecinin çekilme aşamasının sekteye uğramasından AKP paniğe kapılmış durumdadır. AKP ne vadettiyse yerine getirmesi için zorlanmaktadır. Telaş içindedir. PKK, AKP’nin bu zaafiyetini bilmektedir” dedi.

Haberin Devamı

-“YENİ İŞ YOKTUR”-

Ekonomideki gelişmelere ve işsizlik rakamlarına işaret eden Ayhan, şunları kaydetti:

“Ülkede işsiz kalanların yüzde 30’unun işi bitmiştir. Yeni iş yoktur. Bu oran giderek artmaktadır.İşini kaybeden her 100 kişiden 6’sının iflas ettiği söylenmektedir.İlk defa iş arayanların toplam içindeki oranı artmaktadır.”

AK Parti’nin ülkeyi idare edemediğini ileri süren Ayhan, “PKK’nın talepleri ile ülke gündemini oluşturmaktadır. Daha doğrusu AKP gündem oluşturma yeteneğini kaybetmiş bunu PKK’ya devretmiştir” iddiasında bulundu.