Siyaset Ak Parti'de '3 dönem'in kilidi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde

Ak Parti'de '3 dönem'in kilidi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde

06.03.2014 - 18:32 | Son Güncellenme:

.

Ak Partide 3 dönemin kilidi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 3 dönem yasağı konusunda, "partinin istemesi halinde kongreyi değişiklik yapmak için toplayabileceği" sözleriyle yumuşama mesajı vermesi Ak Parti kulislerini hareketlendirirken, bu değişikliğin Cumhurbaşkanlığı seçimine bağlı olduğu konuşuluyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adayı olmaması halinde, 3. dönem yasağının kaldırılması için harekete geçilebileceği dile getiriliyor.

Erdoğan'ın, yerel medya ile yaptığı toplantının basına kapalı bölümünde 3 dönem yasağına ilişkin, "Ben yasaktan yanayım. Benim düşüncem 3 dönemden sonra 1 dönem dinlenmedir. Ancak partim isterse kongreye gidebiliriz" sözleri bu yasaktan etkilenen 73 milletvekili ile Ak Parti kulislerinde dalgalanmaya yol açtı.

Haberin Devamı

Milliyet'in temas kurduğu üst düzey Ak Partili yöneticiler, 3 dönem yasağının Cumhurbaşkanlığı seçimiyle doğrudan ilintili olduğunu belirtirken, Başbakan Erdoğan'ın Köşk adaylığı kararının belirleyici olacağını dile getirdiler.

Ak Partili üst düzey yöneticiler, Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı'na aday olmaması halinde 3 dönem yasağının kaldırılması için kongre ve MKYK kararıyla girişimde bulunulabileceğini belirtirken, "Henüz böyle bir çalışma yok. Cumhurbaşkanı seçimiyle bağlantılı olarak gündeme gelir. Cumhurbaşkanı seçimi yapıldıktan sonra böyle bir şey tartışılır. Teşkilatlardan yasağın kaldırılması yönünde yoğun talepler var. Ancak Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı'na adaylığı bu konuda belirleyici en önemli unsur şu anda" diye konuştu.