Siyaset ‘Anayasa toplumsal uzlaşmayla hazırlanır’

‘Anayasa toplumsal uzlaşmayla hazırlanır’

07.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP MYK, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Parti Genel Merkezi’nde toplandı. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, okullarda yüz yüze eğitimin yeniden başlaması ve eğitimdeki sorunlara değindi.

‘Anayasa toplumsal uzlaşmayla hazırlanır’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına, “Belediyelerimizle görüşelim, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kırtasiye, giyecek yardımı yapılsın” talimatını verdiği öğrenildi. Yeni “anayasa” çağrısı ve “seçim barajı” konusu da toplantıda ele alındı. Kılıçdaroğlu’nun, “Biz yapacağız, millete götüreceğiz. İlk seçimde iktidar olduktan sonra. Erdoğan’ın çağrısının bir anlamı yok, bir dayanağı yok ki. Onlar başkanlık sistemini temel alan anayasa hazırlıyorlar. Biz güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz. Mevcut anayasayı dahi uygulamayan, Anayasa Mahkemesi kararlarını uygulamayan, anayasal bir hukuk devletine inanmayan bir zihniyetle zaten bir şey yapamazsın. Bir siyasi partinin mutfağında anayasa hazırlanmaz. Anayasa toplumsal uzlaşmayla hazırlanır. Bu sistemi değiştireceğiz, toplumsal uzlaşmayla. Türkiye rahat bir nefes alacak” dediği aktarıldı.

Haberin Devamı

‘Vatandaşın derdi mutfak’

Kılıçdaroğlu, ekonomideki gelişmelere de değinerek, “Vatandaşın derdi mutfak. Mutfakta yangın var. Vatandaşın derdi işsizlik. Biz bu sorunları çözeceğiz” diye konuştu. Sosyal medya düzenlemesine ilişkin de Kılıçdaroğlu’nun, “Gençlerin özgürlük alanı kısıtlanıyor. Hukukun taraflı olduğu bir yerde denetim de taraflı oluyor. Ama önümüze bir şey gelmediği için şimdiden bir şey söylemek doğru değil” değerlendirmesini yaptığı belirtildi.