Siyaset Bahçeli: Söz verdik yapacağız, sistemi yaşatacağız

Bahçeli: Söz verdik yapacağız, sistemi yaşatacağız

19.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu’nun 15. dönem eğitim faaliyetlerinin tamamlanması dolayısıyla partide düzenlenen sertifika törenine katıldı.

Bahçeli: Söz verdik yapacağız, sistemi yaşatacağız

Burada, gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bahçeli, şunları kaydetti:

YANINDAN AYRILMADI: (Rahşan Ecevit’in ölümü) Merhum Bülent Ecevit’in eşi dün (önceki) akşam Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Kendileri Ecevit’in yanından hiç ayrılmamıştır. Allah rahmet eylesin diyorum.

ÖNEMLİ ŞEYLER VAR: (Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusuna hazırlık var mı?) Sabaha kadar vaktin varsa dosyayı burada anlatayım size. Ama çok önemli şeyler olduğunu söylemek istiyorum. (FETÖ’nün siyasi ayağının nasıl ortaya çıkarılacak?) Yurtta Sulh Konseyi’ni incelerseniz, onun askeri kanadının dışındaki sivil unsurların kimler olduğunu merak ediyorsanız, siyasi ayağı da bulmuş olursunuz.

Haberin Devamı

İDLİB TEPKİSİ: (Kılıçdaroğlu’nun İdlib’den göç edeceklerin terörist olduğu yönündeki açıklaması) Teröristlerin kimler olduğunu tanımakta zorluk çekiyor. Türkiye’deki teröristlerle dayanışma içerisinde olanın, oradaki baskılarla Türkiye’ye göç etmek mecburiyetinde kalan çoluk çocuğu terörist ilan etmesi çok ayıp bir değerlendirmedir.

CEZA İNFAZ YASASI: Son tasarıyı henüz bilemiyoruz. Ama bizim hazırladığımız tasarı, Cumhurbaşkanımızın değerlendirmelerini dikkate alarak beklemeye almıştık, hâlâ beklemede.
Bahçeli, törende yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

ZALİM PİYONLAR: Türkiye’nin güvenliği Misak-ı Milli haritasının son sınırından başlayacaktır. Türkiye, komşu coğrafyalarda nerede bir kanayan yara varsa orada bulunmalı, tehdit ve tehlikeleri kaynağında yok etmelidir. Türkiye’nin emperyal hedefler taşıdığını iddia edenler bize göre yediği ekmeğe ihanet eden, soluduğu havaya kasteden zalim piyonlarıdır. Bunlar gitsin, terörist Demirtaş’ın kanlı tiyatrosunu izlesinler. Esad’la yanak yanağa versinler. Cumhur İttifakı’na sahip çıkacağız, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni yaşatacağız. Hıyanet dalgaları tsunami olsa da irade ve imanımızla direneceğiz, direndikçe korkulukları devireceğiz, devirdikçe korkakları kevgire çevirip Türkiye’nin önünü açacağız. CHP sapıtsa da Türkiye’nin kuyusunu kazmak için çabalasa da buna Allah’ın izniyle Cumhur İttifakı olarak izin vermeyeceğiz. Zamanında yapılacak seçimlerde zilletten hesabı soracağız. Bizim için milli beka önemlidir.