Siyaset ‘Beraat edeceğine inanıyoruz’

‘Beraat edeceğine inanıyoruz’

18.12.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Urla Belediye Başkanı’nın tutuklanmasına ilişkin olarak “Tutuklanması doğru değil. Biz beraat edeceğine inanıyoruz. Bir sürü iftira var hakkında” dedi

‘Beraat edeceğine inanıyoruz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un tutuklanmasına ilişkin “Tutuklanması doğru değil. Kendisinin kaçma ihtimali yok” dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un tutuklanmasına ilişkin “Tutuklanması doğru değil.

Kendisinin kaçma ihtimali yok” dedi.Kılıçdaroğlu, KRT TV’de katıldığı canlı yayında özetle şunları söyledi:

YAKINDAN İZLİYORUZ: (Urla Belediye Başkanı Oğuz’un tutuklanması) Savcılığın daveti üzerine savcılığa gidiyor avukatıyla beraber. Sorulan sorulara yanıt veriyor sonra mahkemeye çıkıyor, hakim tutuklanmasına karar veriyor. Şu anda hapiste kendisi. Tutuklanması doğru değil. Yargıtay kararlarına göre normalde kendisinin kaçma ihtimali yok. Belediye Başkanı zaten. Dava devam edebilir. Biz zaten ‘dava niye devam ediyor, neden savcı ifadesini aldı’ diye özel bir tartışma zemini yaratmak istemiyoruz. Biz beraat edeceğine inanıyoruz. Bir sürü iftira var kendisi hakkında. Önümüzdeki süreçte nasıl bir tablo çıkacak göreceğiz. Dosyada gizlilik kararı olduğu için ayrıntıları bilme şansımız yok, biz de bekliyoruz. Avukat arkadaşlarımız, milletvekili arkadaşlarımız ilgileniyorlar. Hukukçu arkadaşlardan oluşan bir heyet oluşturduk. Olayı yakından izliyoruz.

Haberin Devamı

AYNI TAKTİKLER: Ülkede demokrasi yok ki zaten, bir kişinin iradesi her şeye uygulanıyor. Belediye başkanımız tutuklandı. Biz bu ülkeye gerçek anlamda demokrasi gelene kadar mücadeleye devam edeceğiz. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ’nün gittiği söyleniyor ama şimdi aynı taktikler, aynı kurallar, aynı ihbarlar, aynı tutuklamalar aynen devam ediyor. Bunlar bizi yıldıramaz. Kişileri alıyorlar, aylarca yıllarca gözaltına alıyorlar, tutukluyorlar, hapse atıyorlar, aradan geçiyor uzun bir süre ondan sonra diyorlar ki beraat ettin.

KAPATIRSAN KAPAT: Dış politika ciddi bir iştir, ağzınıza gelen her sözü ifade edemezsiniz. ‘İncirlik’i kapatırız, Kürecik’i kapatırız.’ Kapatırsan kapatırsın niye bağırıyorsun. Pat diye kapatırsın biter.

BUGÜNDEN ÇALIŞIYORUZ: (Erken seçim tartışmaları) Erdoğan gidelim derse gideceklerdir. Biz bugünden çalışıyoruz, bugünden neleri yapacağımızı bir şekliyle vatandaşlarla konuşuyoruz. Herkes şikayetçi. 

Kılıçdaroğlu’na sürpriz doğum günü

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün parti genel merkezinde doğum günü sürpriziyle karşılandı. Çankaya CHP İl örgütü üyeleri 72 yaşına giren Kılıçdaroğlu’nun yeni yaşını pastayla kutladı. Mumları üfledikten sonra tebrikleri kabul eden CHP lider Kılıçdaroğlu, ardından pastasını kesti.