Siyaset ‘Bize oy vermeyene bizi çok iyi anlatın’

‘Bize oy vermeyene bizi çok iyi anlatın’

01.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Partisinin İl Genel Meclis üyelerine seslenen Kılıçdaroğlu, CHP’ye oy verenlerle zaten kol kola olunduğunu belirterek, “Ama bize oy vermeyen insanlara CHP’nin daha iyi anlatılması gerekir... Bize uzak olana siz yakın olun” talimatı verdi.

‘Bize oy vermeyene bizi çok iyi anlatın’

 

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İl Genel Meclis üyelerinden, köylerde CHP’ye oy vermeyen vatandaşlarla ilişkilerin artırılmasını istedi. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen ‘İl Genel Meclis üyeleri İçin Yerel Yönetim Eğitimi’nde üyelerle bir araya geldi.

Haberin Devamı

CHP’li bir yetkili, il genel meclis üyelerinin belediye meclis üyelerinden farklı olarak kırsal alana hitap ettiklerini belirterek şunları söyledi: “İl Genel Meclisi üyeleri İl Özel İdaresi’nin meclis üyeleridirler. Yani aslında yerel milletvekilidir, Avrupa’daki yerel milletvekilinin tam karşılığı bizde il genel meclis üyesidir. Daha çok kırsal ile köyle iç içedirler. Valiler, hükümetin etkisiyle bizim çoğunlukta olduğumuz il genel meclislerinde- örneğin Kırklareli’nde olduğu gibi- orada hizmet, bir proje üretildiğinde büyük oranda bunları veto ediyor. Hükümet bu gibi yerlerde hizmeti CHP’nin götürmesini adeta istemiyor. Ayrıca muhtarlar üzerinde de baskılar yapıyor, muhtar eğer CHP’li bir il genel meclis üyesiyle konuşursa ya da onun toplantısına katılırsa onun köyüne hizmeti kesiyorlarmış.”

Haberin Devamı

‘İktidara çok yakınız’

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, il genel meclis üyelerinden sorunları raporlamalarını isteyerek, “Zaten iktidara çok yakınız. Bütün bu sorunlar iktidarda çözülecek” dedi. Kılıçdaroğlu, köylerde, kırsalda yapılan iyi bir şey varsa desteklemelerini, yanlış bir şey varsa da korkusuzca ifade etmelerini, kendileri ifade edemiyorlarsa, Genel Merkez’e rapor göndermelerini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun, “İyi bir şey yapılıyorsa tabii ki destek olacağız ama yanlış bir şey, eksik bir şey varsa da raporla bize bildirin, biz gereğini yaparız” dediği belirtildi.

Özellikle “hizmet götürülmeyen köylerden” rapor isteyen Kılıçdaroğlu’nun, “Onları gerekirse bakanlıkla konuşuruz. İçişleri Bakanlığı’yla da bu işi tartışırız. Meclis’te de gündem yaparız” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, bir süre önce bürokratlara yaptığı çağrıyı anımsatarak, “Memurlara, bürokratlara hukuksuz emirlere uymayın” dediğini hatırlattı. CHP Genel Başkanı, köylerde özelikle CHP’ye oy vermeyen kesimle ilişkilerin artırılmasını isteyerek, “CHP’ye oy verenlerle zaten kol kolayız ama bize oy vermeyen insanlara CHP’nin daha iyi anlatılması gerekiyor. O yüzden bize uzak olan kesimlere siz yakın olun” talimatı verdi.

Haberin Devamı

Erdal İnönü’yü andı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Yardımcısı ve SHP Genel Başkanı Erdal İnönü’yü vefatının 14. yılında andı. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Siyasete espriyi, hoşgörüyü ve uzlaşma kültürünü katan, gönüllerde taht kuran değerli bilim ve siyaset insanı Erdal İnönü’yü aramızdan ayrılışının 14. yıl dönümünde saygı, rahmet ve özlemle anıyorum” dedi.-ANKARA Milliyet