Siyaset ‘Bizi birleştiren temiz ahlaktır’

‘Bizi birleştiren temiz ahlaktır’

20.03.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Elazığ’da vatandaşlarla bir araya gelen CHP lideri, “Ben sizin evladınızım, bu toprakların çocuğuyum, sizden destek istiyorum, sizden yetki istiyorum” dedi.

‘Bizi birleştiren temiz ahlaktır’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ön seçim kararının ardından dün Elazığ’da vatandaşlarla bir araya geldi.
Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret ve sivil toplum örgütleriyle görüşmek üzere dün özel uçakla geldiği Elazığ’dan karayoluyla Palu’ya geçti. Ali Rıza Septioğlu’nun babası Şeyh Ali Septi’nin türbesini ziyaret edip dua okuyan Kılıçdaroğlu, daha sonra ilçe merkezine geçerek kendisini bekleyen vatandaşlara parti otobüsünün üzerinden kısa bir konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Bizi birleştiren temiz ahlaktır, bizi birleştiren düzgün adam olmaktır, bizi birleştiren kul hakkı yememektir, bizi birleştiren her inanca saygı göstermektir. Bizi birleştiren her kimliğe saygı göstermektir. Ben sizin evladınızım, bu toprakların çocuğuyum sizden destek istiyorum, sizden yetki istiyorum.”
Kılıçdaroğlu, daha sonra Kovancılar ilçesinde bir kahveyi ziyaret ederek, vatandaşlarla çay içip sohbet etti. Kovancılar’a dördüncü gelişi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Kendi toprağınızın çocuğuna sahip çıkın. Fazla değil dört yıl istiyorum. Bakın göreceksiniz bu ülke çok güzel yönetilecek. Bu ülke zengin bir ülkedir, hiçbir çocuk aç yatmayacak. Biz 7 kardeşiz, rahmetli annemin okuma yazması yoktu. Kardeşlerim içerisinde üniversiteyi okuyan bir tek benim. Diğer kardeşlerim mütevazı, sizler gibi geçimlerini sağlıyorlar” dedi.
Vatandaş sordu
Bir vatandaşın, “Sayın başkanım siz Meclis’te niye kavga ediyorsunuz. Güzel güzel geçinmiyorsunuz?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Çok güzel bir soru sordun. Örneğin bir kanun çıkarılıyor, emekli esnaftan yüzde 15 kesinti yapılacağı yönünde. İşte biz bunun için kavga ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

HDP: Bizi heyecanlandırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den milletvekili adaylığı, İzmir’den HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ gibi iddialı isimlerle seçime gireceği öne sürülen HDP’ye karşı ön alma olarak yorumlandı. HDP İzmir İl Başkanı Cavut Uğur, Kılıçdaroğlu’nun İzmir adaylığının HDP’ye kaymayı önleyemeyeceğini ileri sürerek, şöyle konuştu: “Kılıçdaroğlu’nun adaylığı bizi olumlu etkiler. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı bizi de heyecanlandırdı. Bir siyasi partinin genel başkanı ile İzmir’de yarışmaktan zevk alacağız.”

İzmir’de hem sevinç hem tepki yarattı

Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den önseçime girerek milletvekili aday adayı olması örgütte sevinç yarattı. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den ön seçime girme kararı örnektir. Demokrasi açısından anlamlıdır” derken kendisi de bu bölgede ön seçime giren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, “Herkesin kulağına küpe olacak bir tavır” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da “Kendisine çok teşekkür ediyorum. Biz çok sevindik. Ben zaten böyle bir şeyi bekliyordum. Kendisine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
İzmir Gazeticiler Cemiyeti eski Başkanı Atila Sertel de “Üç kontenjanın olduğu yere genel başkanın da gelmesi dört kontenjan demektir. Genel başkanın gelmesi çıkarılacak milletvekili sayısını etkiler. Ön seçime katılımı artırır” diye konuştu.
Dikili Belediyesi eski Başkanı Osman Özgüven ise “Geç alınmış bir karar. Bu durumda kontenjanlar kaldırılmalı. CHP’ye bu yakışır” dedi.
Aday adaylarından Levent Eyipişiren “Mahalli ligde maçın bitmesine 15 dakika kala, ilan edilen maç kadrosu dışından yıldız milli forvet girmesi, umarım aday adaylarımızın emeklerine yazık etmez” dedi.
CHP’nin eski Grup Başkanvekili Kemal Anadol ise Karşıyaka üyesi olarak Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini “Çok partili yaşamımızda geleneksel hale gelen uygulama parti liderlerinin kendi memleketlerinde ön seçime ve seçime girmesidir. Sayın Kılıçdaroğlu son kurultayda kendini ‘Dersimli Kemal’ olarak takdim etmişti. Ön seçime ve seçime cumhuriyetin koyduğu adla Tunceli ilinden girse çok isabetli olurdu kanısındayım” diye açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Kocaoğlu önemli olduğunu söyledi

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu daha sonra Akgün Otel’de kanaat önderleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile toplantı yaptı. Gündeme ilişkin sorulara yanıt veren Kılıçdaroğlu, ön seçim sorusunu “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’de bir tesisin açılışı sırasında CHP Genel Başkanının İzmir’den ön seçime girmesinin çok önemli olduğunu ifade etti ve böyle bir çağrısı oldu. Dün onu gerçekleştirdik. İzmir’den ön seçime gireceğim” diye yanıtladı.