Siyaset Bizi hizmet yarışı aydınlığa çıkarır

Bizi hizmet yarışı aydınlığa çıkarır

20.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Siyasetin kapılarının her türlü provokasyona kapalı olması gerektiğini vurgulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bizim yarışımız hizmet yarışıdır. Bu yarış Türkiye’yi aydınlığa çıkarır” dedi...

Bizi hizmet yarışı aydınlığa çıkarır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Gaziantep’te düzenlenen Belediye Başkanları Çalıştayı öncesi basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra, CHP’li 250 belediye başkanı, milletvekilleri ve partililer katıldı. Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’ın Hani ilçesinde AK Parti ilçe binasına yapılan saldırıyı kınayarak, siyasetin kapılarının her türlü provokasyona kapalı olması gerektiğini kaydetti. Pandemi süresince belediyelere büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Haberin Devamı


“Bizim siyaset anlayışımız bütün Türkiye, bütün dünya bilsin, bizim siyaset anlayışımız fikirlerin, hizmetlerin yarışmasıdır. Kin değil, öfke değil, intikam duygusu değil, vatandaşa hizmeti nasıl yapabiliriz bu yarıştır bizim yarışımız. Bu yarış Türkiye’yi aydınlığa çıkarır. Türkiye’de barış ortamı sağlar. Siyasetin her türlü provokasyona kapıları kapanmalıdır. En büyük görev de iktidar sahiplerine düşmektedir. İktidar sahipleri bu konuda ellerinden gelen tüm çabayı göstermek zorundadırlar.”

Siyasi Ahlak Kanunu

“İktidar olduğumuzda dostlarımızla beraber, ilk yapacağımız iş TBMM’ye birinci hafta içinde Siyasi Ahlak Kanununu sevk etmektir. Siyasi Ahlak Kanunu’nun niye getireceğiz? Siyaset kirlilikten arınmak zorundadır. TBMM’ye girecek milletin vekilinin temiz olması, dürüst olması lazım. İhale peşinde koşan, olsuzluk yapan milletvekili istemiyoruz. Temiz ahlaklı bir siyaseti bu ülkeye getirmek zorundayız.”