Siyaset Bozdağ'dan ABD'nin Kudüs kararı ile ilgili flaş açıklama

Bozdağ'dan ABD'nin Kudüs kararı ile ilgili flaş açıklama

14.05.2018 - 14:59 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD'nin elçiliğini Kudüs'e taşıması kararını değerlendirdi. Bozdağ konuyla ile ilgili 'Bölgedeki çatışmaları daha da arttıracak. Bu katliamdan İsrail hükümeti kadar ABD yönetimi de sorumludur.' açıklamasını yaptı. Bozdağ ayrıca ABD ile İsrail'in bölgede yapılması planlanan hamleler hakkında "ABD ve İsrail ne yaparsa yapsın, hangi  adımı atarsa atsın, yaptıkları ile attıkları adımlar Türkiye için yok hükmündedir" dedi.

Bozdağdan ABDnin Kudüs kararı ile ilgili flaş açıklama

ABD'nin elçiliğini Kudüs'e taşıma kararının ardından Gazze'de başlayan gösterilerde çok sayıda can kaybı yaşanıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, yapılanı 'katliam' olarak değerlendirdi ve bu çatışmalardan İsrail hükümeti kadar ABD yönetiminin de sorumlu olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bozdağ açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Var olan huzursuzluğu, güvensizliği, istikrarsızlığı, kriz ve çatışmaları daha da artıracaktır. Bu katliamdan İsrail hükümeti kadar ABD yönetimi de sorumludur. ABD ve İsrail ne yaparsa yapsın, hangi adımı atarsa atsın, yaptıkları ile attıkları adımlar Türkiye için yok hükmündedir. Kudüs eninde sonunda tam özgürlüğüne kavuşacaktır. ABD ve İsrail, eninde sonunda Kudüs’ü gerçek sahiplerine bırakmak mecburiyetinde kalacaklardır."