Siyaset ‘Bunların cakaları ormandan önemli’

‘Bunların cakaları ormandan önemli’

10.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İktidarın beceriksizlikleri yüzünden yangınların kontrolden çıktığını savunan Öztrak, Bunların ‘yangında ilk kurtarılacaklar’ listesinde; ormanlarımız, bağ, bahçelerimiz, köylerimiz, evlerimiz yok. İlk kurtarılacak şey cakaları” dedi

‘Bunların cakaları ormandan önemli’

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, dün CHP Genel Merkezi’nde MYK gündemiyle ilgili konuştu. Öztrak, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İŞİN CAKASINDALAR: Ülkeyi 20 yıldır yöneten Erdoğan hükümetleri, kendi itibarlarını parlatmak için 13 tane uçan saray alırken, Türk Hava Kurumu’nun (THK) uçaklarını hurdaya çıkarmışlar. THK’nu borca batırmışlar, malını mülkünü de yandaşlara peşkeş çekmişler. Şu son tecrübe gösterdi ki bunların ‘yangında ilk kurtarılacaklar’ listesinde; ormanlarımız yok. Bağ, bahçelerimiz, köylerimiz, evlerimiz yok. Erdoğan hükümetleri için ne olursa olsun ilk kurtarılacak şey cakaları, sarayın sözde itibarı. Kendi beceriksizlikleri ve kifayetsizlikleri nedeniyle yangın kontrolden çıktı. ‘Türkiye’ye Yardım!’ yazan herkesi suçlu ilan ettiler. Neden? Türkiye’yi fakir fukara gösteriyormuş. Ormanlarımız yandı, kül oldu. Bunlar hâlâ işin cakasında.

Haberin Devamı

YASAK GETİRİYOR: Son marifetleri de yangın bölgelerine gönüllüleri sokmamak. Gökyüzünde devletinin yangın uçağını, yeterli helikopterini göremediği için, binlerce gönüllü yurttaşımız, tırnağıyla toprak kazıdı. Avuçlarıyla su taşıdı, ormanına sahip çıktı. Biz, bu gönüllülerimizin hepsine minnettarız. Ama Erdoğan bu cesur yüreklere teşekkür etmek yerine yasak getiriyor. Neden? Beceriksizlikleri ortaya çıkmasın, yetersizlikleri anlaşılmasın diye.

KUZU KURDA EMANET: Yanan ormanların Erdoğan tarafından imara açılmaması için, hepimiz azami dikkati göstermeliyiz. Genel Başkanımız bu mücadelede önderlik yapacağına söz verdi. Kuzu kurda, ormanlarımız da bunların rant iştahına emanet edilemez.

Kapalı kapılar ardında ABD ile ne görüştü?: Sınırlarımızın hali ortada, sınırlıktan çıktı, kevgire döndü. Sınır hani milletin namusuydu? O sınırlardan Afgan erkeklerinden oluşan taburlar, ellerinde tek bir çanta bile olmadan geçiyor. Hükümet nerede? Taliban tüm hapishaneleri boşaltıyor. Yarın bir gün bu hapishane kaçkınları, bizim şehirlerimize dayandığında ne yapacaksınız?

ABD İLE BİR OLMUŞ: Anlaşıldı ki devlet, Erdoğan’ın kapalı kapılar ardında ABD ile ne görüştüğünü bilmiyor. Konuşulanları bir tek Erdoğan biliyor. Bir de devlet teamüllerine aykırı olarak, toplantıya alınan Kavakçı’nın kızı. Anlaşılan Erdoğan, ABD ile bir olmuş, Türkiye’ye kontrolsüz göçmen akınını kabul etmiş, teşvik ediyor. Amerika’sı, Almanya’sı, Avusturya’sı, Belçika’sı Erdoğan’ın sırtını okşasın, parayı versin, varsın ülkemiz işgal edilsin,  mülteci gettosuna dönüşsün.

Haberin Devamı

ÇİRKİN BECAYİŞ: Sınırlarımız kevgire dönmüş, Milli Savunma Bakanı da çıkıyor, ‘Kabil Havalimanı’nın işletmesiyle ilgili görüşmeler sürüyor’ diyor. Hayrola, Mehmetçik ne zamandan beri başkalarının havalimanını işletir oldu Sayın Akar? Genç Afgan erkekleri kaçıp İstanbul’a gelecek, benim Mehmetçiğim Afganistan havalimanını savunmak için Kabil’e gidecek.

Yeni bir suni gündem: (CHP’nin adaylık için Mehmet Şimşek ile görüştüğü iddiası) Yeni bir suni gündem harekatı başlatmaya, milletin asıl gündemini çalmaya çalışıyorlar. Allah akıl fikir versin.