Siyaset Çavuşoğlu’nun hayatı Rus radyosuna konu oldu: En ünlü 3 dışişleri bakanından biri

Çavuşoğlu’nun hayatı Rus radyosuna konu oldu: En ünlü 3 dışişleri bakanından biri

25.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun hayatı, Rusya’nın en önemli radyolarından Eho Moskvı’ye (Moskova’nın Yankısı) konu oldu.

Çavuşoğlu’nun hayatı  Rus radyosuna konu oldu: En ünlü 3 dışişleri bakanından biri

Rus devlet haber ajansı TASS Başkan Birinci Yardımcısı Mihail Gusman ve gazeteci Aleksey Narışkin, radyonun canlı yayınında Çavuşoğlu’nu anlattı. Radyonun “48 dakika” adlı programında Gusman, Çavuşoğlu’nun dünyanın en dinamik, faal dışişleri bakanlarının biri olduğunu vurgulayarak, “Dolayısıyla dünyanın en ünlü 3 dışişleri bakanından biri; Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve bugünkü kahramanımız Mevlüt Çavuşoğlu” dedi. Türkiye-Rusya, Türkiye-İran, Türkiye-Arap ülkeleri, Türkiye-Avrupa Birliği, Türkiye-NATO, Türkiye-ABD ve başka bu gibi ilişkilerin önemine dikkati çeken Gusman, “Ciddi diplomatik çabalar gerektiren konular. Burada uzun yıllar Dışişleri Bakanlığı görevini yapan Çavuşoğlu’nun rolünü unutmamak lazım” diye konuştu. Narışkin de, Rus basınında Çavuşoğlu’nun her gün en az bir kere adının geçtiğine işaret etti.

Haberin Devamı

Zarif ile konuştu

Öte yandan Bakan Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ile yeni tip koronavirüs salgını ve deprem konularını telefonda görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Zarif, İran’ın Hoy kentindeki depremden etkilenen Van’da hayatını kaybedenler için Çavuşoğlu’na taziyelerini bildirdi. İkili, koronavirüs konusunu da ele aldı.