Siyaset Çelik: Söz konusu bile olamaz

Çelik: Söz konusu bile olamaz

11.05.2017 - 16:19 | Son Güncellenme:

AB Bakanı Ömer Çelik NTV'de soruları yanıtladı. Çelik "AB ile özel ortaklık kabul edilemez, söz konusu bile olamaz." dedi.

Çelik: Söz konusu bile olamaz

AB Bakanı Ömer Çelik, Brüksel'de Avrupa Birliği yöneticileriyle yaptığı görüşmeler sonrası NTV muhabiri Kayhan Karaca'nın sorularını canlı yayında yanıtladı.

Haberin Devamı

Çelik'in konuşmasında öne çıkan başlıklar

Türkiye'nin bölgesinde büyük bir stratejik güç olduğunun kabul edildiğini belirten AB Bakanı Ömer Çelik, "Yeni fasıllar açmadan eleştiri yapmayı samimi bulmuyoruz. Somut, uygulanabilir ve takvimli bir gelecek istiyoruz" dedi.

Yapacağımız şey ortak mekanizma kurmaktır. Bunun yolu da fasılları açmaktır. Türkiye Kopenhag siyasi kriterlerini karşılıyor. Ancak AB'nin bu dönem başkanlığında fasıl açılması öngörülmüyor. "

FETÖ ve PKK'ya gösterilen müsamaha Avrupa'da hiç bir ülkeye gösterilmemektedir.

PYD ve PKK'nın organik bağı olduğunu herkes biliyor.

AB ile özel ortaklık kabul edilemez, söz konusu bile olamaz.

AKPM'YE ELEŞTİRİ

AKPM'nin kararı siyasi bir karardır. Bu karar tarihe büyük bir vizyonsuzluk olarak geçecek.

Haberin Devamı

AKPM'nin verdiği kararın haksız ve yanlış olduğunu not ettiklerini ve bunu söylediklerini dile getiren Çelik, ama Avrupa Konseyi ile işbirliğinin süreceğini kaydetti.

"Türkiye’nin terörle mücadelesi Türkiye’nin güvenliğini sağladığı gibi Avrupa’nın da güvenliğini sağlamaktadır. Terörle mücadele var diye, özgürlüklerin kalkmadığı, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin yürürlükte olduğu ender bir model ortaya koymaktadır Türkiye, herkesin de bunu takdir etmesini bekliyoruz."

"Avrupa Konseyi bizim evimiz, biz burada ev sahibiyiz, misafir değiliz. Burayla olan çalışmalarımızı bundan sonra da verimli bir şekilde sürdüreceğiz."

Avrupa İnsan hakları sözleşmesinin taahütlerine bağlıyız.

Çelik, AB liderleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir zirve yapılması önerisinde bulunduklarını da söyledi.