16.10.2008 - 02:01 | Son Güncellenme:
GÖKÇER TAHİNCİOĞLU Karabük
Kombassan ve benzeri şirketlerin çok dürüst çalıştığını iddia eden Uyar, Deniz Feneri Derneği'nin de karalanmaya çalışıldığını söyledi.
Kimseyi mağdur etmediklerini savunan Uyar, “ Hiçbir yolsuzluğumuz yok" dedi.
15 araçlık konvoy
Cezasını Karabük Eskipazar Açık Cezaevi'nde çeken Uyar, dün tahliye oldu. Gardiyanlarla tek tek vedalaşan ve sabah 08.47'de cezaevinden çıkan Uyar'ı, kapıda yaklaşık 15 araçlık konvoyla 40'ı aşkın YİMPAŞ Holding yöneticisi karşıladı.
Konvoyla önce Çankırı Çerkeş'teki Aytaç tesislerine, buradan da Yozgat'a giden Uyar, ilk kez Milliyet'e konuşarak şunları söyledi:
“Deniz Feneri olayında hayır işi yapan insanlar karalanmaya çalışıldı. Almanya ve Türkiye'deki Deniz Feneri'nin fakirlere ulaşılmasında sağladığı kolaylıkları biliyorum. Hırsızlık yaptıkları için değil, elde edilen gelirle vakıf yerine şirket kurulmuş. Vicdanen kötü durumda olduklarını sanmıyorum. Birkaç kişi yanlış yapmışsa hukuk da, Allah da affetmez.
Konya'da YİMPAŞ benzeri yöntemle çalışan şirketlerin de çok dürüst çalıştığını biliyorum. Yürüttüğümüz modeli Türkiye'nin kalkınmasındaki yol olarak görüyoruz. 'Yeşil sermaye' diyorlar, kendi renklerini de bilmiyoruz. Halkın parasını bankalara, faize değil, büyük yatırımlara yöneltmesi kıskançlık yaratır.”