Siyaset CHP’den TRT’ye gergin ziyaret

CHP’den TRT’ye gergin ziyaret

12.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’li Gök ile TRT Genel Müdürü Göka arasında çok sert tartışma yaşandı

CHP’den TRT’ye gergin ziyaret

TRT’de bir programda CHP’ye hakaretler edildiği gerekçesiyle TRT Genel Müdürü Şenol Göka’yı ziyaret etmek isteyen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlığındaki CHP heyeti ile Göka arasında sert tartışmalar yaşandı.

Haberin Devamı

Gök başkanlığında yaklaşık 10 milletvekili, TRT Türk’te geçen hafta yayınlanan Yavuz Bahadıroğlu’nun katıldığı, “Nasıl oldu Ne oldu” adlı programda tek parti dönemindeki CHP yönetimine ve cumhuriyet rejimine yönelik ağır ifadeler yer aldığı gerekçesiyle Genel Müdür Göka’yı ziyaret etmek istedi. Göka’nın randevu talebini reddetmesine karşın Gök ve beraberindeki heyet dün saat 13.30’da TRT’ye gitti. Alınan bilgilere göre Göka’nın bir cenazeye katıldığını belirten görevliler, CHP heyetini bir süre bekletti. Vekillerin, makam odasına gireceklerini belirtmeleri üzerine bu kez makam odası kilitlendi. Ancak, CHP heyetinin ısrarları üzerine, Gök makam odasına geçerek, Göka’yı burada beklemeye başladı.

Haberin Devamı

‘Odama giremezsiniz’

Alınan bilgilere göre Göka, makam odasının girişinde CHP heyetini görünce sinirlenerek, “Ben olmadan makam odama giremezsiniz” diyerek, yaşananları “işgal” olarak niteledi. Bunun üzerine Gök, “Biz buraya geliyoruz arkadaşlar önümüzü kesiyorlar. Burası devletin TRT’si. Burası TRT, elektrik parası, bandrol giderleriyle yönetilen bir kuruluş. Bütün milletin hakkı vardır. TRT Genel Müdürü de burayı iktidarın borazancılığı gibi yönetemez. Tarafsızlığınızı yitirmiş bir genel müdürsünüz. TRT’deki programda cumhuriyet dönemine İsmet İnönü, Atatürk ve CHP’ye ağır hakaretlerde bulunulmuştur. Bir işlem yaptınız mı?” diye sordu.

Dönemin yorumu

Göka’nın, “Bu açıklamayı gösteri şeklinde yapmayın. Programı izledim. Atatürk geçmiyor, tarihi bir dönemin yorumu” sözlerine sinirlenen Gök’ün, “Seni de kabul etmiyoruz, sen burada genel müdürlük yapamazsın” dediği ve elindeki dosyayı genel müdürün masasına çarptığı belirtiliyor.

Gök, ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “Böyle bir TRT Genel Müdürü’nü Türkiye taşıyamaz. Bu TRT Genel Müdürü derhal görevden alınmalıdır. Bu makamda bir gün dahi durması söz konusu olamaz. Bu müdür haddini aşmıştır. Bu genel müdürün istifasını daha önce de istedik. Ancak ne yazık ki RTÜK’te AKP ve MHP üyelerinin oylarıyla reddedildi” ifadesini kullandı.