Siyaset CHP İstanbul’da yeni İl Başkanı Canpolat

CHP İstanbul’da yeni İl Başkanı Canpolat

28.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP İstanbul İl Başkanlığı için gerçekleşen 35. Olağan CHP İstanbul İl Kongresi’nde Gökan Zeybek ve Cemal Canpolat yarıştı. Necdet Saraç’ın son anda adaylıktan çekildiği kongrede, Zeybek’e 29 oy fark atan Canpolat 322 oyla yeni İstanbul İl Başkanı seçildi

CHP İstanbul’da yeni İl Başkanı Canpolat

35. Olağan CHP İstanbul İl Kongresi’nde, CHP İstanbul İl Başkanlığı için delegelerden yeterli imzayı toplayan adaylardan Gökan Zeybek ve Cemal Canpolat yarıştı. 322 oy alan Canpolat, Zeybek’e 29 oy fark atarak İl Başkanı seçildi. İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşen kongreye, CHP eski genel başkanlarından Altan Öymen, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Yakup Akkaya, Parti Meclisi Üyesi Burhan Şenatalar, milletvekilleri Dursun Çiçek, Mahmut Tanal, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen ile çok sayıda partili katıldı.

Haberin Devamı

‘12 saatte imzalar değişti’

Cemal Canpolat, Gökan Zeybek, Necdet Saraç, Koza Yardımcı, Ali Müftü Köylüoğlu ve Kadir Gökmen Öğüt’ün il başkanlığı adaylığını açıkladığı kongrede, adaylık için yeterli sayıda delege imzasını Gökan Zeybek ve Cemal Canpolat toplayabildi. Zeybek ve Canpolat dışındaki adaylar ise yeterli imzayı bulamadıkları için aday olamadılar. Kongrede adaylıktan çekildiğini açıklayan Necdet Saraç, 12 saatte delegelerin imzalarının yer değiştirdiğini iddia etti. Saraç, “Siyasi kirliliğe, kirli oyunlara alet olmamak için adaylıktan çekildim. Çekilmek durumunda kaldım. Ama ben biliyorum ki gönüllerin adayıyım, gönüllerin başkanıyım” ifadelerini kullandı.

Canpolat konuşmasında CHP’nin yüzünü sola dönmesi gerektiğini belirtti. Canpolat “1994 yılından beri yürüttüğümüz politikalarla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni alamadığımız bir gerçek. 1994 yılından beri partinin yüzünü sağa döndüren anlayışıyla İstanbul’da belediyenin alınamayacağı, Türkiye’de iktidar olamayacağı ortaya konulmuştur” dedi.

Haberin Devamı

‘Bizde kaybeden olmaz’

Diğer aday Zeybek de, CHP il, ilçe ve belediyelerin aralarında birleşmeyi ve bütünleşmeyi tam olarak sağlamaları durumunda İstanbul’da 19 ilçeyi daha yöneteceklerini belirtti. CHP’li İzmir Belediyesi’nin metronun kilometresini 20-25 milyon dolara, AK Parti’nin ise İstanbul’da 50 milyon dolara mal ettiğini savunan Zeybek, “Bizim tavrımız ve iddiamız AKP’nin 50 milyon dolara mal ettiği bu yolsuzlukları ortaya çıkarmak üzerine kurulu” dedi. Konuşmaların ardından delegeler akşam saatlerinde sandık başına gitti. Sayım sonunda 322 oy alan Canpolat CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı olurken, Zeybek’e 293 oy çıktı. Canpolat teşekkür konuşmasında “Teşkilatın kaybedeni yoktur. Kazanan CHP oldu. Bize verdiğiniz görev bir kat daha artmıştır” dedi.

Zeybek ise “Bütün birikimle yarından itibaren yeni göreve gelen arkadaşıma destek olacağım, çalışmalarına katılacağım. CHP kongrelerinin kaybedeni olmaz. Biz birlik beraberlik içinde bir yarış yaptık ve ipi diğer arkadaşım göğüsledi” dedi.

Haberin Devamı

Cemal Canpolat kimdir?
Malatya doğumlu Cemal Canpolat, Turizm ve Otelcilik alanında lise eğitim gördükten sonra kurduğu şirketle inşaat alanında faaliyet gösterdi. 3 dönem SHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevini yürüten aynı zamanda Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı.
Zonguldak’ta olaylı kongre
CHP Bursa teşkilatı, olağan kongresinde Şadi Özdemir 314 oy ile yeni başkan oldu.
CHP Adana İl Başkanı 332 oy alan Ayhan Barut, oldu.
CHP Aydın İl Teşkilatı’nın olağan kongresinde ise rakibine Bayram İnci il başkanı seçildi.
CHP Zonguldak İl Başkanlığı için yapılan kongrede ise arbede çıktı. Yere düşüp başını çarpan CHP eski Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı yaralandı. 2 partili gözaltına alındı. Kongrede 340 oy alan Ahmet Altun İl Başkanı seçildi.