Siyaset CHP'den referandum tayinine sert tepki

CHP'den referandum tayinine sert tepki

12.12.2010 - 12:28 | Son Güncellenme:

.

CHPden referandum tayinine sert tepki

Halkoylamasına "Hayır" kampanyasına imza attığı gerekçesiyle sürüldüğünü iddia eden Tabip Odası Burdur Temsilcisi Dr. Mehmet Ali Gökçe’ye destek veren CHP’liler tayine tepki gösterdiler. 30 yıllık hekim olan Gökçe’nin hukuk dışı olarak Toplum Sağlığı Merkezi’ne sürgün edildiğini iddia eden CHP Merkez İlçe Başkanı Recep Karakaya ise, bu tayinden sorumlu tuttuğu AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’i de, "Lüzumsuz işlerden sorumlu vekil" olarak tanımladı.

-"LÜZUMSÜZ İŞLERİN VEKİLİ"-

Haberin Devamı

AKP Burdur Milletvekili Bayram Özçelik’i "lüzumsuz işlerden sorumlu vekil" olarak suçlayan Karakaya, "Bayram Özçelik 8 yıldır AKP’nin Türkiye’de gerçekleştirdiği hukuksuz atamaların Burdur sorumlusu olarak kadrolaşma sürecini idarecisinden kapıcısına kadar yürüterek ilin lüzumsuz işlerinden sorumlu vekili" diye konuştu.

-"HUKUKSUZ SÜRGÜN"-

Özçelik’in hukuk dışı uygulamalarla kamu çalışanlarına yönelik sürgünlerle işkence ettiğini öne süren CHP’li Karakaya, "Bunun en son örneği ise 30 yıllık deneyimli hekim Dr. M.Ali Gökçe’yi hiçbir gerekçe ve hukuka dayanmadan Acil Polikliniğinden Toplum Sağlığı Merkezine görevlendirilmesini sağlamakla göstermiştir" dedi.

AKP’li Özçelik’i hedef alan açıklamalarını sürdüren Karakaya, milletvekilinin topluma güven veren barışcı eylemlerle örnek olması gerektiği halde bu eylemleri ile geleceğe güvenle bakan toplum yaratmak yerine kin ve nefret yaratma çabasında olduğunu öne sürdü.

-STK’LARA ÇAĞRI-

Haberin Devamı

CHP’li Karakaya bu sürgünlere karşı tüm sivil toplum kuruluşlarını ortak tavır alması gerektiğine vurgulayarak "Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarın yasa dışı uygulamalarını kınıyor ve tüm kitle örgütlerini, dernekleri, sendikaları, tüm Burdurluları ve Burdur’da yaşayanları duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.(ANKA)