Siyaset CHP'li Keskin'den AK Parti'ye 'Kurtulmuş' sorusu

CHP'li Keskin'den AK Parti'ye 'Kurtulmuş' sorusu

17.07.2012 - 12:38 | Son Güncellenme:

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin AK Parti-HAS Parti birleşmesine tepki göstererek “Sizi firavun olarak niteleyen Numan Kurtulmuş’u içinize sindirebiliyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

CHPli Keskinden AK Partiye Kurtulmuş sorusu

tv8’de soruları yanıtlayan CHP Denizli Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Adnan Keskin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş görüşmesini değerlendirdi. Keskin Kurtulmuş’un geçmiş yaptığı “Firavunlaşmayacağız, iktidar gücü milletin ensesinde olmayacak. İktidar baskı ve zulüm mekanizması olmayacak. Karunlaşmayacağız. Kamunun parası ile milletin hakkı ile zenginleşmeyeceğiz. HAS Parti’nin Karunları olmayacak. Milletin hakkını yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz. Açık söylüyorum HAS Parti asla hırsızlarla olmayacak. Dinimizi istismar etmeyeceğiz” açıklamasını hatırlattı.

Haberin Devamı

Yurttaşların bu lafların kime söylendiğini bildiğini belirten Keskin, “Sizi firavun olarak niteleyen, despotluk ile suçlayan, sizi yolsuzlukların adresi olarak gösteren Numan kurtulmuşu içinize sindirebiliyor musunuz? Numan Kurtulmuş’a da aynı şekilde soruyorum suçladığınız bu parti bu ithamları ortadan kaldıracak herhangi bir iyileşme ve düzelme içerisinde midir de o parti ile gidip iş birliği yapmaya kalkıyorsunuz?” dedi.

AKP’yi parti olarak nitelemenin mümkün olmadığını ileri süren CHP’li Keskin, “Adalet ve Kalkınma Partisi şirketi demek en doğrusu. Bir şirket mantığı ile ilerliyorlar. Böyle işleyişi olan siyasi bir yapıya parti demek güçtür. Bazı yayın organları vatandaşın haber alma ve bilgi edinme özgürlüğünü maalesef görmezden geliyorlar. Adalet ve Kalkınma şirketinin müfreze kolu gibi yayın politikası izliyorlar. Onların dertleri CHP’yi kötülemek ve itibarsızlaştırmak” iddiasında bulundu.