Siyaset CHP’ye yeni üye olan kadınlara rozetlerini Kılıçdaroğlu taktı

CHP’ye yeni üye olan kadınlara rozetlerini Kılıçdaroğlu taktı

18.09.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kadın kollarınca hayata geçirilen “İlk Oy” projesi kapsamında, Elazığ, Kars, Çanakkale, Sivas ve Ankara’dan partiye yeni katılan kadın üyelerin rozetlerini bizzat taktı.

CHP’ye yeni üye olan kadınlara rozetlerini Kılıçdaroğlu taktı

ANKARA Milliyet - Yıl sonuna kadar 100 bin yeni kadın üye hedefi koyan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, konuya ilişkin açıklamasında önümüzdeki ilk seçimlerde 6.4 milyon seçmenin ilk defa oy kullanacağını belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu gençler Türkiye’nin tarihini değiştirecek. 3.2 milyonu kadın seçmen. Bu kadın seçmenleri kazanmak adına İlk Oy projemizi başlattık... Dinamik bir örgüt yapısı ile ilk defa oy kullanacak seçmene tek tek ulaşıyoruz. Partimize yeni katılan kadın üyelerimizi Ankara’ya davet ettik ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşturduk. Yeni kadın üyelerimiz partimize neden katıldıklarını ve geleceğe yönelik hedeflerini Genel Başkanımıza anlattı. Yeni kadın üyelerimize rozetlerini Sayın Kılıçdaroğlu taktı ve gençlerin hem bugünün hem de yarının mimarı olduğunu vurguladı. Genel başkanımız, gençlerin demokrat amcası olarak, yeni kadın üyelerimizin siyasette aktif rol almasını çok önemsediğini belirtti. Örgütlenme çalışmamız kapsamında partimize yeni katılan kadın üyelerimizi Ankara’ya davet etmeye ve Genel Başkanımızla buluşturmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Darbeler ve idamlar yaralar açtı’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan ve Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu’yu andı. Kılıçdaroğlu, Twitter’dan “Darbeler ve siyasi idamlar, ülkemizin  demokrasisinde onarılması güç yaralar açmıştır. Yaşanan acılardan ders almak, demokrasiyi sarsılmaz bir biçimde inşa etmek zorundayız. Vefat yıl dönümlerinde, Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı rahmetle anıyorum” mesajını paylaştı.