Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDP'li Temelli'nin Yavaş ve İmamoğlu sözleriyle ilgili flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDP'li Temelli'nin Yavaş ve İmamoğlu sözleriyle ilgili flaş açıklama

17.03.2019 - 14:36 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli 31 Mart yerel seçimleri öncesi ilk kez birlikte İzmir'de ortak miting düzenledi. Mitingde HDP'li Temelli'ye tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "İmamoğlu da bilecek ki diyor, Ankara'da Mansur bilecek ki Kürtlerin oyunu almadan seçim alamazlar diyor. Laflara bak ya. Bu sayın Bahçeli'nin de söylediği gibi bir beka mücadelesinin adıdır. Biz bu mücadeleyi kazanacağız inşallah" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan HDPli Temellinin Yavaş ve İmamoğlu sözleriyle ilgili flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin 31 Mart seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamaların yer aldığı görüntüleri sinevizyondan vatandaşlara izletti.

Haberin Devamı

Sezai Temelli için "Bu adam Kürt bile değil, biliyor musunuz? Ama bu benim Kürt kardeşlerimi istismar eden bir sahtekardır." ifadelerini kullanan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne diyor? Kürdistan'da diyor. Şimdi ben buradan, İzmir'den sesleniyorum. Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge var mı? Benim ülkemde Güneydoğu Anadolu Bölgesi var, Doğu Anadolu Bölgesi var, Karadeniz var, Akdeniz var, Orta Anadolu var, Ege var, Marmara var ama benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge yok. Ey Sezai, sen Kürdistan'da yaşamak istiyorsan Irak'ın kuzeyinde var, defol git oraya, orada yaşa. Şimdi buradan bir şeyi özellikle söylüyorum. İzmir'de yaşayan benim Kürt kardeşlerim, dikkat edin seçerek kullanıyorum, Kürt kardeşlerim diyorum. Çünkü bizde ayrım yok. Biz Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Romanıyla, Boşnağıyla, tüm göçmeniyle, muhaciriyle yaradılanı yaradandan ötürü sevdik, ama bunlar ülkemizi bölmeye çalışıyorlar, bizi parçalamaya çalışıyorlar. Ne diyor, 'Kürdistan'da oylar HDP'ye, batıda oylar...' Diyorlar ki 'AK Parti ve MHP'ye oyları kaybettireceğiz.' Ben İzmir'e sesleniyorum, bu adamın alacağı cevap nedir? Bunlara, CHP ve ittifaka İzmir'de seçimi kaybettirmektir. Buna var mıyız, bunlara en güzel cevabı 31 Mart'ta vermeye var mıyız? Ben sizlere inanıyorum. Ardından diyor ki 'İmamoğlu da bilecek ki İstanbul için 3 milyon Kürt'ün oyu, Ankara'da Mansur Yavaş bilecek ki Kürtlerin oyunu almadan burada seçim alınmaz.' Adama bak, tamamen ülkeyi bunlar bir proje... Çünkü partileri proje, kendileri de proje."

Haberin Devamı