Siyaset Darbe Komisyonu ‘enişte’yi dinleyecek

Darbe Komisyonu ‘enişte’yi dinleyecek

14.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Polis Akademisi Başkan Yardımcısı, Darbe Komisyonu’nda FETÖ’yü deşifre eden çok gizli bir belgeye ulaştıklarını açıkladı. Komisyon Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘Darbeyi eniştemden öğrendim’ sözleriyle gündeme gelen enişte Ziya İlgen’i de davet edecek

Darbe Komisyonu ‘enişte’yi dinleyecek

TBMM 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu ralarında Eski Genelkurmay başkanları, MİT müsteşarları olmak üzere Ekim ayında dinlenecek ilk isimleri netleştirdi. En dikkat çekici isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “darbeyi eniştemden öğrendim” ifadeleriyle gündeme gelen Ziya İlgen oldu. Komisyon, Rusya Devlet Başkanı Putin’in danışmanı Alexandr Dugin’i de dinleyecek. Komisyon, dün Ak Parti Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Şafak Ertan, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof.Dr. Mustafa Öztürk ve Yazar Emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel’i dinledi. Koza İpek Davası’nda resmi bilirkişilik de yapan Prof. Dr. Çomaklı komisyonda üyeleri de şaşırtan şok açıklamalarda bulundu. Emniyet kökenli olmadığını, mali konularda uzmanlığının bulunduğunu belirten Çomaklı şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

- BÜROKRATLAR KANDIRDI: 15 Temmuz gecesinin geldiğini gayet net görümüştük. Devlet bunun bir hizmet ve cemaat olmadığını biliyordu. Siyasileri devletin içindeki bürokratlar kandırıyordu. Ellerinde belgeler vardı. Gelen siyasilere hiçbir şekilde bilgi aktarılmıyordu. Özal, Çiller, Yılmaz, Ecevit, Erdoğan kim olursa olsun siyasi iradeye bu örgütün bir hizmet hareketi olmadığınının anlatılmasına müsaade edilmiyordu. Bu örgüt, cemaati tampon bölge olarak kullanıyordu. Devlet yöneldiğinde örgüt değil, cemaat yapılandırmasına gitmişlerdir.

- GÜÇ 5 YERDE: Bu örgüt gücünü askeriye, hariciye, mülkiye, adliye ve maliyeden alıyor. Bu bürokratik yapı parti kurmak istese çok maliyetli, il ilçe teşkilatı kuracaklar. Bürokratik yapıya sahip olursa tüm siyasilere hakim olacak.

Haberin Devamı

- MAHZENDEKİ GİZLİ BELGE: Belgeleri görmüştük, siyasilerden her zaman sakladıkları belgelerdi. O belgeleri yok ettiklerini düşünüyorlar. Fakat o belgeleri devlet saklıyor. Bir arkadaşın zekice talebi üzerine unuttukları bir yerden çıkardık, her yerde yakmışlardı. Mahzenden çıkarttık. Önemli belgeleri istediğimizde ‘o şahıslarla ilgili herhangi bir devlet kaydı yoktur’ cevabı geldi. Polis akademisini yapılandırırken 2 senedir, darbe olacağını, silahlı eylem yapacağını öngördük. Zeki olduğumuz için değil. Görmek için belgeler gerekiyor. Onları gördüğümüzde herşeyi oturtabiliyorsunuz. 90’lı yılların ortası ve devamında bürokrasiye yetişmiş eleman sokacak seviyeye geldiler. Devlete hakim olacak hale geldiler. O belgede ‘Fetullah Hoca adlı örgütün talebeleri” diye bir ifade geçiyor. Bunun devletin yıkılmasına neden olabilecek bir örgüt olarak geçiyor.

- 2. GÜLEN’İ GÖREBİLİRSİNİZ: (Komisyon üyelerinin belgeyi istemesi üzerine) İlave yazıyla isterseniz. Bu tür şeyler can güvenliği ile alakalı, hiyerarşi ile isteyebilirsiniz. İsimleri zikretmedim. O belgede gizli 2. Fetullah Gülen’i de görebilirsiniz. Belgeyi gördükten sonra siz kendiniz karar verin. O belgeyi görürseniz Gülen’in yerine geçen ve o ekibi kullanan ismi de görecekler. Ben resmi yazı ile bildireyim.(Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine ise) Siyasi değil, Türkiye’de bir kurumda görevli. Bizim sahip olduğumuz ele geçirdiğimiz belgede bunların 1980’da yapılanmada olduklarını dosyaların rapor yazanlar tarafından değil, yazanları berteraf edip o belgeleri alıp işlemden kaldıracak şekilde işlemden kaldırdıklarını görüyoruz. Bu güce sahip bir örgüt. O belgede bir çok isim var. Mesela DGM’de zaman aşımına uğratmışlar. Orada yer alan isimlerden birisi meslekten men almasına rağmen sonra örgütün himayesinde rektör oluyor. O isimleri görünce şaşıracaksınız. Depoda ele geçince görüldü. Bu örgüt bürokratik kanaldan hareket ettiği için herşeyi tuttu. Millet öyle biliyor çünkü siyasilere öyle veriyorlardı. Devlet bir şekilde kendi kendi frenliyor, milli iradeye karşı olan bir yapı.

Haberin Devamı

- GRİ ZEMİN: 17 - 25 Aralıkta bürokratik vesayetle devlete hakim olma amacıyla adım attılar. Emniyet ve yargı aracılığıyla yaptıklarında milli iradeyle karşılaşınca gri alana geçtiler. Bürokraside bir grubun liderliğinde adamları olmaya başladı. Herkes FETÖ’yü unuttu. Polis akademisinde unutmadık. 1990’larda belgede geçen adam. Yetiştiren adamlar televizyonda gördüğümüzde güldüğüm birisi. Devlet kayıtlarında örgüt olduğunda Türkiye’de vali olarak atandığını, il valisi, bölge valisi olarak atandığını gösteriyor.

Haberin Devamı

- POLİTAM YAPILANMASI: Koza İpek Holding’in 2015’in yaz döneminde. Bu belgeler verildiğinde kapalı devre sistem oldukları gördük. Mali boyutunda da örgütsel bir yapılanma vardı. O zaman bir örgüt olduğunu değil, Politam programı, personel temini için kurulmuş. 11 polis elemanını ertesi gün komiser yardımcısı yapabilecek bir program kurmuşlardı. İlk kez o zaman gördük bunların devlete girmek istediğini, 17 - 25’ten sonra atfettik. Yabancı devletin sızma girişimi olarak algılamıştık önce.

- ESCOBAR’I ÖRNEK ALMIŞLAR: O operasyonlarda bunların kapalı devre gittiğini gördük. Bir Cizvit tarikatını örnek alıyorlar. Eğitim üzerinden yapılanıyorlar. Mali olarak Escobar’ın yapısını örnek almıştar. Eskobar’ın mali sistemini oturttuklarını gördük. Para aklıyorlar. Şirinler Köyü kuruyorlar ticari olarak dışarıyla temas etmeden döngü oluşturuyorlar. Kapalı devre sisteme gittikleri için yakalamak zor, şimdi açık vermeye başlıyorlar.

Haberin Devamı

- MALİ DARBE YAPILABİLİR: 15 Temmuz’da askeri gücü kullandılar. Şu anda bir tek yerden bekliyoruz öngörümüz. Bir alan kaldı mali alan. Özel ve kamu olsun. Bir öngörü olarak söylüyorum. Mali alan, bürokratik vesayetteki darbe yiyeceğimiz bir sonraki yeri gösteriyor. Dikkatli olmak gerekiyor. Bir ildeki vergi denetim elemanlarını kontrolde tutamazsınız. 10 tane vergi elemanını sahaya sürseniz kimse kalmaz, herkesin boğazını sıkarlar.

- BİRLİKTE ALDATILDIK:Kuyruğu dik geziyorlardı. 17-25 darbesi yiyen cemaat gibi gezmiyorlardı. O nedenle 15 Temmuz’a hazırlıkla geldiler. Zaafiyet devlet kayıtlarının siyasilere aktarılmaması. Bütün partilerden saklandı.
O bilgiler herhangi bir partiye gelse milli iradeye yansıyıp tedbir alacaklardı. Bu Sayın Cumhurbaşkanından da saklandı, aldatıldık hep beraber aldatıldık. Yetiştirdikleri elemanlar aramızda. Belgelerin bir kısmına ulaşabildik. Komisyon olarak inşallar sizi de aldatmazlar.

Özkök, Ala, Ağar, Putin’in danışmanı

Komisyonu’un 18 Ekim’de dinleyeceği isimler “Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Fehmi Koru-Gazeteci, Prof. Dr. Ahmet Akgündüz” şeklinde belirlendi. 19 Ekim’de ise “Emekli Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Eski milletvekili Birgül Ayman Güler, Nevzat Bayhan-Gazeteci” dinlenecek. Komisyonun 20 Ekim’de davet edeceği isimler ise “Eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Yavuz Çobanoğlu-Tunceli Üniversitesi Yazar, Prof. Dr. Ekrem Keleş- Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı, Yavuz Selim Demirağ- Yazar Gazeteci, Ali Bardakoğlu- Eski Diyanet İşleri Başkanı” olacak.
25 Ekim’de ise “Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükara- Şehir Üniversitesi Dekanı, Nedim Şener-Gazeteci, Diyarbakır Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar komisyonda görüşlerini dile getirecek. 26 Ekim’de de komisyonda dinlenecek isimler arasında “Eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, Hüseyin Gülerce-Gazeteci, Alexandr Dugin-Putin’in danışmanı, Emin Arslan-Emniyet genel müdür yardımcısı, Prof. Dr. Sönmez Kutlu-İlahyat mezhepler tarihi, Tayyibe Gülek-Eski Bakan” bulunuyor. Komisyon’un 27 Ekim’deki devetlileri ise “Eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Ziya İlgen-Cumhurbaşkanının eniştesi, Eski MİT Müsteşarı Emre Taner, Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Fikret Acar, Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak.” olacak.