Siyaset Davuoğlu'ndan flaş açıklama

Davuoğlu'ndan flaş açıklama

15.12.2015 - 10:18 | Son Güncellenme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan ziyareti öncesi Esenboğa Havaalanı'nda açıklamalar yaptı. Davutoğlu, Silopi ve Cizre'den öğretmenlerin gitmesiyle birlikte duran eğitim için "Huzur ortamı sağlanınca daha yoğunlaştırılmış bir eğitimle o güzel çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız." dedi.

Davuoğlundan flaş açıklama

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Haberin Devamı

-Cizre ve Silopi'de de güvenlik ortamının tam anlamıyla tesis edileceğini bildirerek, "Siyaset yapmak isteyene siyaset kapısı açık. Görüş beyan etmek isteyene görüş kapısı açık. En aykırı fikri savunmak isteyene hodri meydan, savunsunlar. Nerede ne söylemek istiyorlarsa söylesinler.

-Ama belli ilçelerimizde sanki Irak ve Suriye'de olduğu gibi manzaralar yaşatabileceklerini düşünenler, o ateşi Türkiye'ye yaymak isteyenler bilsinler ki bütün güvenlik birimlerimize hükümetimizce verilen talimat açıktır, bu ateş çemberinin içinde Cizre'yi de Silopi'yi de bütün ilçelerimizi, vatan toprağının her bir karışını, tam bir huzur ve istikrar, özgürlük alanı haline getireceğiz" dedi.

Sükunet sağlanıca yoğunlaştırılmış eğitime geçilecek

Haberin Devamı

-O okullar çocukların dağa çıkması için değil, sizler gibi gelip siyaset yapmak içindir. O çocukların geleceğine sahip çıkacağız. Şu kısa dönemde, sokağa çıkma yasağı üzerinden ilçelerimizde, şehirlerimizde sükunet sağlanınca daha yoğunlaştırılmış bir eğitimle o güzel çocuklarımızın her birinin geleceğine sahip çıkacağız. Ama ne teröre taviz vereceğiz ne de Türkiye'yi karanlık bir geleceğe sürüklemek isteyen dış birtakım güçlerin piyonları olan bu yapılara herhangi bir izin vereceğiz.

Dağlar teröristlerden temizlendi

Dağlıca saldırısı olduğunda 16 yiğit askerimiz şehit edildiğinde, ben bölgeye gitmiştim. Bu dağlar temizlenecek demiştim.

Dağlıca sınırında, Irak-Türkiye sınırında kış şartlarında ulaşılamaz denilen o dağlar tek tek temizlendi.

Onun üzerine terör örgütü ilçelerimizde yoğunlaşarak, halkla devleti karşı karşıya getirmek için çaba sarfediyor.

Yasak ilan edilmesinin nedeni

Vatan toprağının her bir toprağını huzur ve istikrar içine getirelecek.

Operasyonlar sadece ve sadece terör örgütlerinin faaliyetlerine dönüktür.

Cizre ve Silopi'yi huzur alanı haline getireceğiz.

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin nedeni de teröristlerin sivil halkı katletmesinin önüne geçilmek

Teröre karşı ittifak

"Teröre karşı İslam ülkelerinin birlikte bir ses vermeleri, terörle İslam'ı özdeşleştirme çabası içinde olanlara verilecek en iyi cevaptır. Bu bağlamda nerede, kimler tarafından olursa olsun terörle mücadele bağlamında bir toplantı tertip edilirse Türkiye orada elinden gelen katkıyı vermeye hazırdır. İslam ülkeleri arasında yürütülen bu çabanın da doğru yönde atılmış bir adım olduğunu değerlendiriyoruz."

Haberin Devamı

Musul'da askeri tanzim

- Askerlerimizin yeniden tanzimi ile ilgili, eğer orada böyle bir ihtiyaç varsa bunun gereğini yapılır. Geçtiğimiz hafta gelen yoğun istihbari tehdit haberlerinden sonra gerekli düzenlemeyi yaptık.