Siyaset Demirtaş: Valizden barış çıkmaz

Demirtaş: Valizden barış çıkmaz

05.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Kürt sorununu Erdoğan’ın çözeceğine inanıyorum. Buna dair inancımı da umudumu da yitirmedim” açıklaması BDP ve terör örgütü PKK’da tepkiyle karşılanan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’nın girişimi Kürt cephesinde tartışılırken BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak, Kuzey Irak’ta KYB’nin Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’den sonra gelen ikinci adamı Mele Bahtiyar ile görüştü.

Demirtaş: Valizden barış çıkmaz


Görüşmede, halen Almanya’da tedavi gören Talabani’den “arabuluculuk” yapmasının istendiği belirtiliyor. Kısa süre önce Süleymaniye’de, aralarında Mustafa Karasu’nun da bulunduğu PKK yöneticileri ile görüşen Talabani, Almanya’daki tedavisinin ardından PKK yöneticileri ile Süleymaniye’de ikinci kez görüşecek.
Ziyaret, Demirtaş’ın twitter mesajı ile ortaya çıktı. Demirtaş, İstanbul’a dönüşünde valizinin havaalanında gizlice arandığını ve daha sonra kendisine teslim edildiğini söyledi. Demirtaş, “Valizimde her ne aramışlarsa bilmiyorum ama barış valizden çıkmaz, bunu bilmeyecek kadar saf olmalılar” diye mesaj yazdı.