Siyaset Diyanetimizden ne istiyorsunuz?

Diyanetimizden ne istiyorsunuz?

25.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aday tanıtım toplantısında 1. sırada milletvekili adayı olduğu Konya’da partililere seslenen Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’yi eleştirdi, “Ermeni soykırımı” iddialarına yanıt verdi

Diyanetimizden  ne istiyorsunuz

Başbakan Ahmet Davuoğlu, Ermeni soykırımı iddiaları ile Türkiye’nin kıskaç altına alınmaya çalışıldığını ifade ederek, “Konya yeniden uyanmaya çalışan Haçlı seferlerine karşı durmaya var mısın? 100 yıl önceki hesaplaşmadan yola çıkarak Türkiye ve aziz milletimize hakaret etmek isteyenler bir şekilde bilsinler ki Konya ve Mevlana felsefesi buna izin vermeyecektir” dedi.
Başbakan Davutoğlu, 1. sıra adayı olduğu Konya’nın milletvekilleri adaylarını tanıttı. Kurulan platformdan konuşan Davutoğlu özetle şunları söyledi:
- İZİN ALMAK İSTEDİM: Bir kere daha, her kritik eşikte Konya’ya geldim, destur aldım Hz. Mevlana huzuruna gittim. Özellikle Konya’ya aldım son aday tanıtımını. Erzurum’da kutlu bir yürüyüşe başlıyoruz. Sizlerle helalleşmek Konya’dan izin almak istedim.
- YUHALAMAYIN DERS VERİN: (Kılıçdaroğlu’nun hükümetin 12 yılda ne yaptığı yönündeki eleştirisine yanıt verirken Kılıçdaroğlu’nun yuhalanması üzerine) Yuhalamayın. Ona bir ders verin. Bilmiyorum Konya’ya gelmeye cesaret edebilecek mi? Gelirse elinden tutun ders verdiğiniz çocuk gibi, önce yüksek hızlı tren garına götürün. Sonra bilim merkezine götürün. Barajları, mavi tüneli gösterin. “Bunları Ak Parti yaptı” deyin.
- LAFTA OLMAZ: Devlet Bahçeli gelirse, ona da dönün deyin ki, milliyetçilik lafla olmaz, sizin döneminizde bu ülkenin tankları şimdi adını zikretmeyeyim, Türkiye şu anda hiç dost olmayan hadi zikredeyim, bu ülkenin tanklarını İsrail modernize ediyordu ey Bahçeli deyin.
- NEDEN RAHATSIZSINIZ?: Yolu düşerde HDP’liler gelirse, onlara da şu soruyu sorun. Yayınladıkları bildirgede Diyanet’i kaldıracağız diyorlar. Bizim Diyanetimizden ne istiyorsunuz, diye sorun. Ne istiyorsunuz, neden rahatsızsınız? Sonra da Diyarbakır’da başka, İstanbul’da başka, Konya’da başka konuşma deyin. Neysen, hangi yüzünle, hangi çehrenle çıkacaksın, maskeni indir, öyle Konya’ya gel deyin. Ona ders verin, bu aziz şehirde Türk-Kürt asırlarca kardeşçe yaşadı, aramız fitne sokamadın, sokamazsın deyin.