Siyaset ‘Dostluğunuzu gördük’

‘Dostluğunuzu gördük’

14.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ziyaretinde eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enerji Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli eşlik etti. Havalimanı’ndan kalacağı otele geçen Erdoğan’ı büyük bir kalabalık tezahüratlarla karşıladı ve gün boyu otel önünde bekledi.

‘Dostluğunuzu gördük’

Türk-İngiliz Tatlı Dil Forumu’nun kapanışında konuşan Erdoğan, seçim sürecine rağmen bu toplantıya katıldığını, bu forumun “gönlünde ayrı bir yeri” olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Erdoğan, şunları kaydetti: Türkiye yönetim sistemini değiştirme kararı almıştır. Daha etkin ve verimli bir yönetim modeli oluşturuyoruz. Birleşik Krallık ise 2016’daki Brexit kararını uygulama noktasında adımlarını atıyor. İlişkileri yakınlaştıran bir husus da, İngiltere’nin FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ardından ülkemizle gösterdiği samimi dayanışmadır. Alan Duncan’a da hemen araması ve gelmesi nedeniyle teşekkür ediyorum. Alçak darbe girişiminin ardından ülkemizle sergilenen dayanışmayı unutmayacağız. Birçok Batı ülkesi hain saldırıyı kınamaktan bile acizken İngiliz makamları anında destek açıklamaları yaptı ve demokrasiden yana tavrını koydu. Birleşik Krallık müttefiklik ve stratejik ortaklığın yanı sıra gerçek bir dost olduğunu da gösterdi... Birleşik Krallık değer verdiğimiz ve güven duyduğumuz stratejik ortağımızdır. Türkiye olarak Brexit sonrası dönemde de daha fazla işbirliği yapmaya hazırız.”

Haberin Devamı

Anneler Günü’nü kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, annelerin Anneler Günü’nü kutlayarak, şunları söyledi: “Anneleri hayatta olanlara tavsiyem, ‘Annelerinizin ayaklarının altını öpün. Cennetin kokusunu alın.’ Olanlar da annelerini dualarında uzak tutmasınlar. Mukadder olan neyse o olacak ama annesiz olmak gerçekten çok zor. Tüm annelere saygılarımı, sevgilerimi iletiyorum.”