Siyaset Erdoğan’dan barış mesajı

Erdoğan’dan barış mesajı

02.09.2008 - 01:35 | Son Güncellenme:

Dünyaya barış çağrısı yapan Erdoğan, “Daha fazla geç olmadan, özlenen barışın tesisi için herkes üzerine düşeni yapmalıdır” dedi

Erdoğan’dan barış mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM Başkanı Köksal Toptan, dünyaya barış çağrısı yaptı. Erdoğan, şiddetin, haksızlığın birçok bölgede artarak devam ettiğini, terörün küresel bir bela halinde geldiğini belirterek daha fazla geç kalınmamasını istedi.
Erdoğan, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda şu çağrıyı yaptı:
“Şiddetin, haksızlığın birçok bölgede artarak devam ettiği, terörün küresel bir bela halinde geldiği günümüzde daha fazla geç olmadan, özlenen barış ve adaletin dünyada tesisi için artık herkes üzerine düşeni yapmalıdır. 

Acıyı onarmak
Öncelikle teröre karşı uluslararası tam bir işbirliği ve dayanışma mutlaka sağlanmalıdır. Türkiye olarak bizim de katıldığımız Medeniyetler İttifakı’nın gerçekleştirilmesi ve hoşgörünün yaygınlaştırılmasına yönelik uluslararası çabalar, dünyada köklü bir barışın oluşması bakımından son derece önemlidir. Bu çabaların başarıya ulaşması ve herkes için müreffeh bir gelecek temennisiyle.”
Toptan da mesajında savaşların yol  açtığı acı, yoksulluk ve mahrumiyeti tamamen onarmanın hiçbir zaman mümkün olmadığını belirterek, “Barışla kuşatılmış adil bir dünyada yaşamak, insanoğlunun belki de en eski özlemidir” dedi.
Aşırı silahlanma, hürriyetlerin sınırlanması, açlık, sefalet, yabancı düşmanlığı gibi birçok nedenle, insanlık aleminin, çok acı ve ıstıraplı dönemler geçirdiğini ifade eden Toptan, barış yolunun adaletten geçtiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın konvoyunda kaza
Başbakan Erdoğan’ın konvoyunda bulunan motosikletli bir polis trafik kazası yaptı. Erdoğan, aracından inerek yaralanan polise “geçmiş olsun” dedi. 
MURAT PAZARBAŞI Ankara