Siyaset ‘Erken değil derhal seçim’

‘Erken değil derhal seçim’

02.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin bu yönetimin yükünü artık kaldıramadığını, bu sistem nedeniyle halkın dertlerine çare bulunamadığını belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, erken seçim değil, derhal seçim istedi

‘Erken değil derhal seçim’

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Erken seçim değil, derhal seçim” dedi. Kılıçdaroğlu, kurmaylarına da bu konuyla ilgili hep bir ağızdan “derhal seçim” ifadesinin kullanılması gerektiği mesajını verdi.

Haberin Devamı

CHP MYK dün Kılıçdaroğlu başkanlığında TBMM’de basına kapalı toplandı. Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu, “Erken seçim değil, derhal seçim. Çünkü artık bu yükü Türkiye kaldıramıyor” dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nedeniyle halkın dertlerine çare bulunamadığını ifade ederek, “onun için derhal seçim” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına da hep bir ağızdan, “derhal seçim” söyleminin ifade edilmesi gerektiği mesajını verdiği öğrenildi.

HDP’nin tutum belgesi

MYK’da, HDP’nin açıkladığı tutum belgesi de değerlendirildi. Meclis’in adres gösteriliyor olmasına ilişkin, “Bu konuda bizim zaten tavrımız net, hep Meclis’i adres gösterdik. Herkesin o noktada buluşmasının sevindirici olacağı” değerlendirmesi yapıldı. 

Haberin Devamı

Program revizesi

Kılıçdaroğlu, dün yaşamını yitiren Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün cenaze töreni nedeniyle bugünkü programını da revize etti. Asiltürk’ün cenaze törenine katılacak olan Kılıçdaroğlu, partisinin Bolu Abant’taki milletvekili kampındaki açılış konuşması saatini, cenaze törenini dikkate alarak saat 15.00’e aldı.

Öte yandan il ziyaretlerine de devam edecek olan Kılıçdaroğlu, haftaya Mersin’e gidecek.

Kılıçdaroğlu, Meclis çıkışında Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısını, “Büyük bir olasılıkla MHP’ye yaptığı çağrıdır” sözleri ile değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Sizin de bir çalışmanız olacak mı?” sorusuna, “Elbette olacak, var. Güçendirilmiş parlamenter sistem için ittifakın bütün bileşenleri çalışıyor” yanıtını verdi.

Fotoğraf: MUSTAFA İSTEMİ