Siyaset Erken seçim çağrılı yanıt

Erken seçim çağrılı yanıt

15.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kovid-19 salgınına yönelik kısıtlamalardan etkilenenlere her türlü desteği verme gayreti içinde olduklarını ifade ederken, “Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz” sözlerine, muhalefetten “seçim” çağrılı yanıt geldi.

Erken seçim çağrılı yanıt

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Helalleşelim kesinlikle. Türkiye için erken seçim çağrısı yapıyorum. Seçim! Hemen!” ifadesini kullandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de  “Sayın Erdoğan, sen unutmuş olabilirsin ama, siyasetçi milletiyle kürsülerde değil, sandıkta helalleşir. Madem helalleşmek istiyorsun, korkma, getir sandığı helalleşelim. Zor durumdaki çiftçiyle, esnafla, işsiz gençle helalleşelim. Milletimizin kutlu iradesiyle helalleşelim” ifadelerini kullandı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’da, “Sayın Erdoğan, helallik istediğinize göre siz de iktidara veda vaktinin geldiğini anladınız” açıklamasını yaptı.  

Haberin Devamı

Erdoğan ve Bahçeli hariç liderleri aradı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti ve MHP dışındaki tüm partilerin liderlerini telefonla arayarak, bayramlarını kutladı. CHP’den yapılan açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, 10’uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, ANAP Genel Başkanı İbrahim Çelebi, TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Sol Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, AP Genel Başkanı Vecdet Öz ve ABP Genel Başkanı İrfan Uzun’u arayarak bayramlarını kutladı.

Haberin Devamı

‘Vatandaş sizden hibe bekliyor’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’de katıldığı programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

ERKEN SEÇİM: Helalleşme diyor ama neyin helalleşmesi? Vatandaş sizden hibe bekliyor. Dükkanı kapattı, ‘bana yardım et’ diyor. ‘Çoluk çocuğum aç, kirayı ödeyemiyorum, faturaları ödeyemiyorum’ diyor. Ne demek para yok? Para var ama siyasi tercih esnaftan, vatandaştan yana değil. Siyasi tercih daha varlıklılardan yanadır. O nedenle pandemi süreci gelir dağılımını olağanüstü bozmaya başladı. Erdoğan Türkiye’yi seviyorsa süratle bir erken seçime gitmelidir. Türkiye’yi, insanını seviyorsa. Türkiye’yi daha perişan, daha sorunlu bir hale getirmek istemiyorsa bir erken seçime gitmek zorundadır.

BAYRAM GİBİ KUTLANACAK: Herkes rahat olsun. Bizim ittifakımızda Cumhuriyet Halk Partisi herkesin güvencesidir. Bu güvencenin yanında Temel bey olacak. Bu güvencenin yanında İYİ Parti ve Meral hanım da olacak. Bu güvencenin yanında Demokrat Parti olacak. Eğer olursa, ittifak büyürse Ali Babacan olacak, Sayın Davutoğlu olacak. ‘Aman ha sakın bunlara oy vermeyin, gelirse bunlar olacak’ diyorlar. Hiçbir şey olmayacak. Türkiye rahatlayacak. Bayramı bayram gibi kutlayacak. Bu bayram, bayram gibi kutlanıyor mu? Coronada ölenleri bile gizliyorlar. Kaç kişi olduğunu da açıklamıyorlar. Türkiye’nin aşamayacağı bir sorun yok.