Siyaset ‘Eylem planını uygulamak önemli’

‘Eylem planını uygulamak önemli’

04.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “İnsan Hakları Eylem Planı”na (İHEP) ilişkin yorumlar dün de devam etti.

‘Eylem planını uygulamak önemli’

Liderlerin açıklamaları şöyle:

Haberin Devamı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Siz kanunları yapabilirsiniz, uymadıktan sonra neye yarar? Bazı hakimler bile ‘ben bu kanunlara uymuyorum, bu anayasa hükmünü yok sayıyorum’ diyor. Ne yapıyorsunuz o konuda? Daha bunu yerine getirmezken, siz insan haklarıyla ilgili istediğiniz düzenlemeleri yapın, tavrınız, yaklaşımınız değişmedikçe kanunlar insanların önüne engel olarak çıkmıyor, yanlışlıkları önlemiyor. Neden? İktidar sorumlu davranmalı. Hakimler, yöneticiler, özellikle de yetki sahibi olan kesimler bu sorumluluğu hissetmedikten sonra istediğiniz değişikliği yapın bunun hiçbir hükmü olmuyor.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: Eylem planının içeriğine baktığımızda hepimizi ümitlendiren bir plan olduğunu gördük. Eylem planının sadece açıklanması yetmiyor önemli olan bunun hayata geçirilmesi. Bunun hayata geçirilmesi için de herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi lazım.

Haberin Devamı

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal: 9 amaç, 50 hedef ve 393 faaliyetten oluşan Eylem Planı incelendiğinde önemli ölçüde herkesin kabul edebileceği, gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyabileceği hususları içermektedir. Ancak gerçek anlamda ‘reform’ diye tanımlanabilecek başlıkların çok olmadığı görülecektir. Çalışmaların takibe alınarak, desteklenmesi gerekli.