Siyaset Gelin Üniversite sınavını kaldıralım

Gelin Üniversite sınavını kaldıralım

18.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Üniversite sınavının kaldırılmasını isteyen MHP Genel Başkanı Bahçeli “Gelin lisans, yüksek lisans, doktora eğitimlerinin önündeki bariyerleri birer birer yıkalım. Anadolu’nun mazlum çocuklarına tüm imkânları sunalım” dedi

Gelin Üniversite sınavını kaldıralım

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli özetle şu mesajları verdi:
SİSTEMLE OYNAMAYIN: Milli eğitim sistemindeki arayışlara artık geniş bir mutabakatla son verilmelidir. Sürekli sistemle oynamak mahsurludur, yanlıştır. Üniversite sınav sistemindeki gel gitler, kafa karışıklıkları, yaşanan tartışmalar maalesef son bulmuş değildir. Bilakis yeni sınav sistemi ilave sorunların doğmasına neden olmuştur. Radikal adım atmanın, milli bir anlaşma ve kucaklaşmayla yükseköğretime geçiş sistemini kökünden düzeltmenin ve düzenlemenin tam zamanıdır. Geleceğimizi kurtarmanın, gelecek nesillere görevimizi yapmanın tam vaktidir. Hükümete bizim teklifimiz şudur: Gelin üniversite sınavını tamamen kaldıralım. Gelin lisans, yüksek lisans, doktora eğitimlerinin önündeki bariyerleri birer birer yıkalım. Anadolu’nun mazlum çocuklarına tüm imkânları sunalım. 15 Temmuz FETÖ işgal teşebbüsü bize öğretmiştir ki; liyakat tamam, ehliyet tamam; ama hepsinden önemlisi adam gibi adam nesillerin yetişmesi ve yetiştirilmesidir. Hükümete çağrıda bulunuyorum, bir el verin, bir ses verin, bir irade gösterin. Soruyorum, üniversite sınavını kaldırmaya var mısınız?
BARZANİ/PKK İTTİFAKI: Peşmerge başı yanlış üstüne yanlışa imza atmış, eceline susamış bir canlı gibi denetimsiz ve kontrolsüzlüğün seline kapılmıştır. Kerkük’te PKK’nın konuşlanma teşebbüsü Türkiye için alarmdır. Şunu hiç kimse aklından çıkarmasın ki; Kerkük, hiçbir zaman, PKK ve peşmergeye yar edilmeyecek, terörizmin tetikçilerine ucunda ölüm bile olsa asla bırakılmayacaktır.
Kerkük terk edilirse, Kerkük kandan nemalanan vampirlere verilirse, bunun vebali, bunun sorumluluğu herkesin üzerine olacak, hiç kimse de bu devasa yükün altından kalkamayacaktır. Peşmerge artıklarının PKK’lı canilerle birlikte Kerkük’ten sürülüp çıkarılması, bu Türkmen kentinin Irak ordusu tarafından kontrol altına alınması memnuniyet verici olsa da, bu netice ne Türkiye’yi ne de Irak’ı rehavete sürüklememelidir. PKK’lı canilerle silahlı peşmergeler kaçtıkları yere kadar kovalanmalı yakalandıkları yerlerde de imha edilmelidir. Türkiye sınır ötesindeki düşmanca gelişmeleri, milli varlığına kast edecek hareketliliği teyakkuzla takip etmelidir. Gerekirse Barzani yakalanıp getirilmeli, gerekirse de PKK’nın Türkmeneli’nde alan hâkimiyeti kurma mücadelesine engel olunacak askeri girişim havadan ve karadan korkusuzca başlatılmalıdır.
DAVUTOĞLU’NA ELEŞTİRİ: Barzani’ye, ‘Kak Mesut’ diyen eski Başbakan, 10 maddelik bir açıklama yaparak kendini hatırlatma gereği duymuştur. Kerkük’ün Türkmen ruhunu inkâr etmiş, Türkmen yurdu olduğunu yok saymıştır. Sorarım sana, durdun durdun da şimdi niye ortaya çıktın? Sıfır sorun enkazı daha kaldırılmamışken, sana ne oluyor, sen hangi yüzle konuşuyorsun? Barzani lobisinin değirmenine su taşıyor. Kerkük’ün acıları büyürken, kayıpları artarken; hâlâ zalimlerin sözcülüğüne cüret edenlerin varlığı kabul edilemez işbirlikçilik ve ilkesizlik örneğidir.

ABD’ye veryansın

ABD yönetiminin sorumsuz açıklamaları, özellikle Büyükelçi’nin talihsiz ve müessif sözleri gerilimin şiddetini düşürmek şöyle dursun, devamlı körüklemiştir. Söz konusu elçi 11 Ekim’de diyor ki; ‘9.5 aydır Türkiye’de terör saldırısı yaşanmıyor. Bu IŞİD’in vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucudur’. Bu ifadeler özür değil, tam bir hezeyan ve itirafnamedir. Bu nasıl bir suçüstü halidir? IŞİD’e dur, PKK’ya vur diyen; bizim nazarımızda bellidir.

Yakın dosttan hediye yüzük

Bahçeli’nin düşkün olduğu yüzük ve rozetleri dün yine dikkati çekti. Üzerinde üç hilal ve bozkurt bulunan yüzük ve rozet takımını Bahçeli’ye yakın bir dostunun 20. yıl anısına hediye ettiği ortaya çıktı. MUSTAFA İSTEMİ Milliyet