Siyaset Gençlerle Anıtkabir’e yürüdü

Gençlerle Anıtkabir’e yürüdü

20.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin Gençlik Kolları’nın düzenlediği Büyük Gençlik Yürüyüşü’ne katıldı.

Gençlerle Anıtkabir’e yürüdü

Güvenpark’ta başlayan yürüyüşe Kılıçdaroğlu da belli bir noktadan katılarak, Anıtkabir’e kadar gençlere eşlik etti. Kılıçdaroğlu yürüyüşte bir süre sonra ceketini çıkardı, beyaz gömleğinin de kollarını sıvadı. Kılıçdaroğlu yürüyüşün sonunda otobüsün üzerinde gençlere seslendi. Gençler, “Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu” sloganlarını attı.

Haberin Devamı

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik yaptığı konuşmada, “Biz gençlerin ebedi cumhurbaşkanı da bellidir. Gönlümüzün cumhurbaşkanı da bellidir” dedi.

Kılıçdaroğlu ise gençlere şu mesajları verdi: “Bu bayram milli bağımsızlık savaşının en önemli adımlarından birisidir. 16 Mayıs’ta düşman zırhlılarını gördüğü zaman “Geldikleri gibi gideceklerdir” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş meşalesini yaktığı bayramdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün iki temel ilkesi vardır, siyasi bağımsızlık ve ekonomik bağımsızlık. ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ der... Bugün hep birlikte ülkenin siyasal ve ekonomik bağımsızlığını yeniden güçlendirmek için yollara çıktık. Adalet yürüyüşü bunun en önemli adımıdır. Toplumun her kesimini kucaklayarak, 84 milyon insan tek yürek olarak ikinci yüzyılda Türkiye’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini yeniden yaşatacağız... Biz hep beraber önümüzdeki çeteleri de SADAT’ları ezeceğiz ve ezerek yolumuza devam edeceğiz... Bizler ne çetelere, ne onların yandaşlarına ne reislerine asla ve asla diz çökmeyeceğiz.”