Siyaset ‘Gerçek işsizlik oranını gizliyorlar’

‘Gerçek işsizlik oranını gizliyorlar’

12.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak başkanlığındaki CHP Ekonomi Masası Heyeti, Çorum’da iş dünyası temsilcileriyle buluştu.

‘Gerçek işsizlik oranını gizliyorlar’

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nda açıklamalarda bulunan Öztrak, sorunların çözümü noktasında Türkiyede üç yeniye ihtiyaç olduğunu söyledi. Öztrak, “Yeni kurallara ihtiyaç var, yeni kurumlara ve yeni kadrolara ihtiyacımız var. Tek adam vesayet rejimi 2018 yılında hayata geçti ondan sonra devlet krizinin giderek daha da tırmanmaya başladığını gördük. Kurumlar süratle yıprandı.

Öztrak, TÜİK’in verilerinin güven vermediğini belirterek “Gerçek işsizlik oranını gizliyorlar. Ekonomimiz çok daha kırılgan, esnafımız cinnet getirme noktasında. Daha geçen hafta Osmaniye ve Adana’da iki müzisyen yaşamına son verdi. İnsanlarımız canlarıyla hükümete ihtar çekiyor” dedi.

Ekonomideki sorunların koronavirüs salgınıyla büyüdüğünü savunan Öztrak, şöyle konuştu:

“Ekonomi 1.8 büyürken, insanlar mevcut işlerini kaybettiler. Yeni iş yaratılmadı onun üzerine 1 yılda işini kaybedenlerin sayısı 1 milyon 272 bin kişi. Hazır vergiyle büyüdüğümüz buradan da belli oluyor. Geniş tanımlı işsizlik ise yüzde 30’a dayandı. Geniş tanımlı işsizlerin sayısı 11 milyon kişi arttı. G-20 ülkeleri arasında faizi en yüksek ikinci ülkeyiz. Yani bu şişerek büyümenin bize ikinci maliyeti hem enflasyonun hem de faizlerin çok yüksek seviyelere gelmesi oldu.” l ÇORUM DHA