Siyaset Gül’den Taliban ofisi işareti

Gül’den Taliban ofisi işareti

14.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan’daki Taliban Örgütü’nün Türkiye’de ofis açabileceğinin sinyalini verdi

Gül’den Taliban ofisi işareti

Gül, “Afganistan’da barışa katkı yapabileceğimiz, kalıcı barışı sağlayabileceğimiz her türlü faaliyetin içerisinde olacağız ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Resmi tören
Gül, dün Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari’yi resmi törenle karşıladıktan sonra, düzenlediği ortak basın toplantısında soruları yanıtladı. Gül, “Türkiye’de Taliban ofisinin kurulmasına dair görüşmeler yapıldığını biliyoruz? Bu görüşmeler hangi aşamada, ofis açılacak mı” sorusu üzerine şunları söyledi:
“Afganistan’ın bütünlüğünü sağlaması konusunda başta Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai olmak üzere bütün Afganistan otoriteleri, yetkilileriyle de işbirliği içindeyiz. Çok geniş bir çerçeve içerisinde biz Afganistan konusuyla ilgileniyoruz. Barışa katkı yapabileceğimiz, kalıcı barışı sağlayabileceğimiz her türlü faaliyetin içerisinde olacağız ve olmaya da devam edeceğiz. Bunları sadece Afganistan ile değil, Pakistan ile de koordinasyon içinde yapıyoruz.”
Bir gazetecinin, “ABD Dışişleri Bakanlığının insan hakları raporunda, Türkiye’de basın özgürlüğü konusunda gerileme olduğuna ilişkin yorumlar yer aldı. Bugün ABD Büyükelçisi Ricciardone’nın basın özgürlüğüne ilişkin açıklaması var” sorusuna Gül şu yanıtı verdi:
“Burada bir büyükelçinin görüşleri üzerine yorum yapmam söz konusu olamaz tabi” yanıtını verdi.