Siyaset Gül yılın Ahisi olarak şed kuşandı, kaftan giydi

Gül yılın Ahisi olarak şed kuşandı, kaftan giydi

18.10.2008 - 15:40 | Son Güncellenme:

.

Gül yılın Ahisi olarak şed kuşandı, kaftan giydi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gül, ziyaret ettiği Kırşehir Valiliği'nde Vali Lütfullah Bilgin'den kentin sorunları hakkında brifing aldı. Gül, Valilikten, Garnizon komutanlığını hareket etmeden önce gazetecilerin, Türkiye'nin 47 yıl sonra 2 yıllığına Birleşmiş Milletler Geçici Güvenlik Konseyi üyeliğine geçişiyle ilgili olarak, şöyle konuştu:

"Türkiye açısından gerçekten çok sevindirici, bir başarı ve önemli olaydır. Yarım asırdan sonra Türkiye böyle bir görevi üstleniyor. Dünyayı bir ülke olarak düşünürseniz, oranın bakanlar kurulu, icra kurulu gibi görev olmuş, oluyor. Türkiye'nin yarım asır sonra boyle bir görev üstlenmesi çok önemli. Ben bunun kampanyasını yaparken bazen, çok arzulu ve istekliydim ama çekinirdim. Bilinmesini de istemezdim. Zira, çok uzun süredir kimse yani Türkiye yarım asırdır bu görevi yapmıyor diye. Herkesi tebrik ediyorum. Başta Başbakan olmak üzere Dışisleri Bakanı ve bakanlık personelini. Uzun yıllar çok ciddi bir kampanya yapıldı. Bu vesile ile şunu da söylemek isterim; Bu kampanya sadece Türkiye'nin BM'nin Güvenlik Konseyi'ne seçilmesine yaramadı. Bunun ötesinde Türkiye bugüne kadar hiç temas kurmadığı ülkelerle temas kurdu. Hiç ilişkiye geçmediği ülkelerle ilişkiye geçti. Bunun ihracatta ekonomide, diğer yatırımlarda her yerde katkısı olacaktır. Bu kamyanyanın. Türkiye'nin böyle bir sorumluluğu alması öncelikle onurdur. Dünyayı yöneten icra kurulunun içine girmiş oluyorsunuz. Aynı zamanda bu durum Türkiye'ye büyük sorumluluklar da getiriyor. Bu sorumluluklar; Dünya barışına hizmet etmektir. Dünyanın önemli poreblemlerine yapıcı olarak katkı sağlamaktır. Türkiye'nin kendisini ilğilendiren konularda da şüphesiz ki en iyi şekilde tezlerini anlatmaktır. Dünyanın gündeminde açlık, terörle, geri kalmışlıkla mücadele vardır. Sadece burası siyasi işlerlerle ilgilenmez. Geri kalmışlık, insan kaçaklığı, narkotik vardır."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, hükümeti kutladığını, son yıllarda Türkiye'nin dünya başarısına yaptığı katkıların ibret ve takdirle izlendiğini, bundan gurur duyduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ayrıca, biz Türkiye olarak yardım yapan ülkeyiz. BM'ye başka ülkeler de seçildi. Ama, Türkiye Batı Avrupa kontenjanından seçildi ve rakipleri vardı. Bazı aday ülkelerin rakipleri yoktu. Ama bizim rakiplerimiz vardı" diye konuştu.