Siyaset Hakkınızı arayın

Hakkınızı arayın

03.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı

Hakkınızı arayın

ANKARA Milliyet - Burada yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Kaç otizmli çocuğumuz var, bilmiyoruz. Görünmüyor bu aileler. Sorunu yaşayanı dinlerseniz sağlıklı ve tutarlı çözümler üretirsiniz. Çocuklarımızın belli aralıklarla sağlık kontrollerini bile yaptıramıyoruz. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarına görevler düşüyor. Veriler alınmalı, TÜİK almalı, kamuoyuna yansıtılmalı."

Haberin Devamı

'Tazminat davası açın'

"Görgü öğretmeni" diye özel bir öğretmenlik sınıfı olduğunu yeni duyduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu "Milli Eğitim'de anladığım kadarıyla böyle bir kadro yok. Bu kadronun oluşturulması lazım. Plan bütçe komisyonunda, bakanlığın bütçesi görüşülürken bu konunun gündeme getirilmesi lazım" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Milli Eğitim Bakanlığı, gerçekten milli bir bakanlık mı, değil mi o da tartışılabilir bu çerçevede. 40 saat ders görmesi gereken bir çocuğa siz iki saat ders veriyorsanız, bu çocuğu sosyal devlet olarak gözden çıkarmışsınız demektir. Lütfen, hukukçu desteği isterseniz, hukukçu desteği de veririz. Bu tür aileler, evlatlarına 40 saat ders vermiyorsa Milli Eğitim Bakanlığı; tazminat davası açın, hak arayın, biz de destek verelim, mahkemede tanıklık yapın, Milli Eğitim Bakanlığı’nı zorlayın. Sonunda Yargıtay’a ve AİHM’e gidecek. AİHM de her aileye tazminat öngörür. Devlet bu tazminatı ödemekten kaçınacağı için evlatlarınıza 40 saatlik dersi öngörecektir.”