Siyaset ‘Haksızlık’ vurgusu ‘kucaklaşma’ mesajı

‘Haksızlık’ vurgusu ‘kucaklaşma’ mesajı

09.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ekrem İmamoğlu kampanyasına az oy aldığı ilçeleri ve gidemediği mahalleleri ziyaret ederek başlayacak. Konuşmalarında ‘haksızlığa uğradığına’ vurgu yaparken her kesimden seçmene ‘kucaklaşma’ mesajı verecek. Kılıçdaroğlu da salon toplantılarıyla kampanyayı destekleyecek

‘Haksızlık’ vurgusu ‘kucaklaşma’ mesajı

CHP yönetimi, YSK’nın İstanbul seçimlerinin 23 Haziran’da yenilenmesine yönelik kararı sonrası yeni yol haritasını hazırlamaya başladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu, Parti Meclisi ve milletvekilleriyle yaptığı toplantılarda, partinin seçim sürecinde izleyeceği stratejiyi netleştirmeye çalıştı. Milliyet’in edindiği bilgilere göre CHP yönetimi, kampanyasını Ekrem İmamoğlu üzerine kuracak. İmamoğlu ise kampanyasını iki başlık altında yürütecek. YSK’nın aldığı seçim iptali kararıyla, “haksızlığa uğradığını” her ortamda vurgulaması ve bunu gündemde tutması beklenen İmamoğlu, bunun yanında 31 Mart seçimlerinden önce olduğu gibi her siyasi görüşten seçmene “kucaklaşma” mesajı verecek. İmamoğlu kampanyasına en az oy aldığı ilçelere ve daha önce gidemediği mahallelere giderek başlayacak.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’nun; kanaat önderleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu ve meslek odası temsilcileriyle bir araya geleceği kaydedildi. CHP yönetimi ayrıca, milletvekilleri ve PM yelerinden 970 mahalle için özel gruplar da oluşturarak sahaya inecek. Gruplar oluşturulurken hangi ismin hangi ilçe ve mahallede, “etki uyandırdığına” bakılacak ve hemşehri motivasyonuna özen gösterilecek. Böylece, her seçmenin, kendi siyasi görüşüne yakın bir profildeki CHP’li ile “bire bir temas” kurması sağlanacak.

Provokasyon uyarısı

Kampanyayı “halk seferberliği” haline dönüştürmeyi amaçlayan CHP yönetimi, “yol kazası” yaşanmaması için de provokasyonlara karşı “alarm” durumunda olacak. Kılıçdaroğlu’nun da partililere, “Haklılığımıza gölge düşürecek her eylemden kaçınmalı, dikkatli olmalıyız” talimatı verdiği öğrenildi.