Siyaset ‘Halkı cezalandırmayı doğru bulmuyoruz’

‘Halkı cezalandırmayı doğru bulmuyoruz’

12.12.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, genel merkezde basın toplantısı düzenledi.

‘Halkı cezalandırmayı doğru bulmuyoruz’

Öztrak, koronavirüsün canları yakmaya devam ettiğini ifade ederek, “Gerçek vaka sayılarını, uzunca bir süre milletten sakladılar. Artık mızrak çuvala sığmayınca, vaka sayılarını açıklamaya başladılar. Ne zaman günlük vaka sayıları 10 bini geçti, ne zaman 20 bin eşiği aşıldı? Bu eşikler aşıldığında hangi tedbirler önerildi? Bu konuda Bilim Kurulu’ndan bir açıklama bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Öztrak, açıklanan işsizlik rakamlarına karartma uygulandığını iddia ederek, “Eylül dönemi iş gücü ve istihdam verileri açıklandı. Geçen yılın aynı dönemine göre 733 bin yurttaşımız işini kaybetmiş. Aynı dönemde gerçek çalışanları gösteren, işbaşında olanların sayısı da 1 milyon 186 bin kişi düşmüş. Buna karşın, işsiz sayısı önceki yıla göre 550 bin kişi azalmış. Çünkü artık umudunu yitirip iş aramaktan vazgeçenleri TÜİK işsiz saymıyor. İşsizi işsiz saymayınca, işsiz sayısı da 550 bin kişi azalıyor. Gerçek işsiz sayısı, son 6 aydır 10 milyonun üzerinde seyrediyor” ifadelerini kullandı.

Öztrak, ABD’nin Türkiyeye karşı yaptırım uygulayacağını açıklamasıyla ilgili ise “NATO bünyesinde de ortak olduğumuz müttefiklerimizin sonuçta Türk halkını cezalandırmaya dönük girişimlerini doğru bulmuyoruz” diye konuştu.