Siyaset HDP’de 8 isim tüzüğe takılıyor

HDP’de 8 isim tüzüğe takılıyor

27.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Grup Başkanvekili Pervin Buldan, parti tüzüğünde yer alan “Bir üye aynı organa en fazla iki dönem üst üste seçilebilir” kuralının dışında tutularak yeniden milletvekili adayı olabilecek.

HDP’de 8 isim tüzüğe takılıyor


İki dönem milletvekilliği yapan 8 isim ise yeniden aday olamayacak. HDP MYK’da, “iki dönem kuralı” değerlendirildi. 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde, söz konusu kuralın uygulanmasına devam edilmesi kararlaştırıldı. Eş Genel Başkan görevini yürüten Demirtaş ile İmralı heyetinde yer alan Buldan, bu kurala takılmayacak. Böylece Demirtaş ile Buldan, genel seçimlerde milletvekili adayı olabilecek.
HDP’nin Van Milletvekili Aysel Tuğluk, İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Van Milletvekili Özdal Uçer ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici ise iki dönem kurula nedeniyle aday olamayacak.

Haberin Devamı

‘Yarısı kadın olacak’
Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, milletvekili adaylarının yarısının kadın olacağını belirterek, kadınlara siyasete el koyma, siyasetin yönünü değiştirme, HDP’den aday adaylığı başvurusunda bulunma çağrısı yaptı.