Siyaset HDP'li Semra Güzel hakkında fezleke

HDP'li Semra Güzel hakkında fezleke

11.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Adıyaman'da 2017'de gerçekleştirilen operasyon sonucu etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Volkan Bora ile fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezlekenin Adalet Bakanlığı'na gönderildiği öğrenildi.

HDPli Semra Güzel hakkında fezleke

 

Adıyaman'da 2017'de terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Volkan Bora'nın cep telefonu incelemesinde, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile çekilen fotoğraflarının ortaya çıkmıştı. Söz konusu fotoğraflarının basına yansıması üzerine harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır Milletvekili Güzel hakkında fezleke hazırlanırken, fezlekenin Adalet Bakanlığı'na gönderildi bildirildi.

Haberin Devamı

‘Anayasal suçlarda dokunulmazlık kaldırılmalı’

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle TBMM'de Parlamento Muhabirleri Derneğini ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şentop, Adıyaman'da 2017'de etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Volkan Bora'ın cep telefonunda, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile birlikte çekilen fotoğraflarının çıkmasının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi "Meclis tarihinin sayıca en fazla dosyası var. Bu dosyalar arasında vahim iddialar içeren dosyalar da var. Şahsi kanaatim, bilhassa anayasal düzene karşı işlenen suçlar bakımından ve ağır bir suçlama içeren dosyalarla ilgili dokunulmazlığın kaldırılması ve yargılamanın önünün açılması gerekir diye düşünüyorum.Bu basında çıkan fotoğraflar bağlamında 2019 yılı mart ayında hazırlanmış dosya var. Örgüt üyeliğiyle ilgili adı geçen vekilin dosyası var."

Haberin Devamı

Çelik: Müsaade edilmez

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de AK Parti MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada Şentop'un ifadelerine destek verdi. Çelik, "Sayın Şentop, Meclis'in başkanı olarak milletvekili sıfatı taşıyan birisinin PKK'lı teröristle fotoğrafı çıktıktan sonra yüce Meclis'in onurunu korumak için açıklama yapmıştır. 'Kürt sorununun önünde siyasal katılım yolu yok, siyasal katılım olsa terör olmazdı' diye söylemler vardı. AK Parti ile siyasal katılımın kanalları açıldı. Ancak terör propagandasını siyasetin içinde yaptılar. Terörün meşrulaştırılması gibi bir çözüm süreci olmaz. Dünyanın hiçbir demokrasisi egemenliğini yok etmek isteyen, hukuk devletini yok etmek isteyen terör karşısında taviz veremez. Kendisine saygısı olan bir devlet buna müsaade etmez" dedi.

Terör ile ilişkiyi asla doğru bulmayız’

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de Parlamento Muhabirleri Derneği’ni ziyaret etti. Altay, “HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in PKK’lı terörist ile fotoğrafları yayınlandı, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna “Siyasi partilerin terör örgütleriyle ilişkilerini hiçbir şekilde masum, meşru, doğru bulmayız. Hangi gerekçeyle olursa olsun, kimsenin gerekçe sunmaması lazım. Hiçbir siyasi partinin bir terör örgütü ile ilişkisini, temasını asla ve asla doğru bulmayız” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

MHP: Kabul edilemez

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise konuya ilişkin “Bir siyasi partinin, mensubunun veya vekilinin herhangi bir terör örgütüyle doğrudan veya çeşitli örtülü şekillerde bir bağlantısının olması hiçbir demokratik hukuk devletinde kabullenemez durumdur” açıklamasında bulundu.

Yazarlar