Siyaset Hizmet hareketi için linç kampanyası var

Hizmet hareketi için linç kampanyası var

04.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) Başkanı Mustafa Yeşil, Swissotel’de düzenlediği toplantı ile Türkiye’de son dönemde yaşanan tartışmalarla ilgili açıklama yaptı.

Hizmet hareketi için linç kampanyası var


“Ülkemizde son dönemde demokrasi ve hukuk devleti konusunda çok kaygı verici gelişmeler yaşanmaktadır” diyen Mustafa Yeşil, “İfade özgürlüğün sınırlandırılması, teşebbüs hürriyetinin engellenmesi, özel hayatın dokunulmazlığını ihlal eden yasa dışı dinlemeler, anayasal suç olan fişlemeler, yargısız infaz niteliğindeki kitlesel tasfiyeler, medyaya yapılan baskılar, gazetecilerin susturulması, ayrımcılık, medyanın ihale alan işadamları yolu ile dizayn edilmesi, internete getirilmek istenen yasaklar, YÖK’ün akademisyenleri memurlaştırma gayretleri, iş adamlarına yapılan baskı ve tehditler, artan tehdit dili, vatan haini söylemleri, yargıyı hükümetin kontrolüne alma çabaları, ülkemizi demokratik hukuk devleti olmaktan çıkaracaktır” diye konuştu.
Yeşil, “Memleketteki anti-demokratik gidişatın bir parçası olarak, Hizmet hareketine yönelik yoğun bir linç kampanyası yürütülmektedir.

‘Gül’ü göreve çağırıyoruz’
En üst düzeydeki yetkililer ve hükümete yakın medya tarafından sıkça zikredilen ‘paralel yapı, ananas cumhuriyeti, örgüt, çete, darbeci, casus, in, Haşhaşi, ilim müsveddesi, içi boş veli, sahte peygamber, kula kulluk yapanlar’ gibi öfke ve nefret içeren itham, hakaret ve iftiralarla nefret suçu işlenmektedir. Kefen giyen insanların ‘öl de, ölelim’ diye slogan atmaya başladığı, resmi sıfata sahip bazı kişilerin ‘ürpertici devlet geleneklerinden’ ve ‘devlet için evlatların feda edilmesinden’ bahseder olduğu bu ülkede, tarihteki acı olayların tekerrürü akıllara gelmektedir” ifadelerini kullandı.
Yeşil, açıklamasında “Anayasal düzen, güçler ayrılığı, yargının bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün riske girmemesi adına Sayın Cumhurbaşkanını göreve çağırıyoruz” dedi.