Siyaset Hocalı katliamı unutulmadı

Hocalı katliamı unutulmadı

27.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye, Ermenistan güçlerinin 29 yıl önce Hocalı’da gerçekleştirdiği katliamın yıldönümünde Azerbaycan’ın acısına ortak oldu.

Hocalı katliamı unutulmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Yıllar geçse de acısını unutmayacağımız, hüznünü tekrar tekrar yaşayacağımız, Hocalı katliamının 29. yıldönümünde; kadın, çocuk, yaşlı ayırt edilmeksizin acımasızca katledilen 613 Azerbaycanlı kardeşimizi rahmetle yad ediyor, dost ve kardeş Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum. Tek millet, iki devletiz. Türkiye olarak haklı mücadelesinde Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: ‘Tarihin kara lekesi’ olarak anılan Hocalı Katliamı’nda hayatını kaybeden kardeşlerimizi saygı ve hürmetle anıyorum. 613 canımızı unutmadık, unutturmayacağız. ‘Elbet bir gün Azerbaycan bayrağını Karabağ’a asacağız’ demişiz geçen sene. Hamdolsun.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Hocalı Katliamı’nın 29. yılında acısını ortak acı bildiğimiz dost ve kardeş Azerbaycan halkının kederini bir kez daha yürekten paylaşıyorum. Katliamda hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyor, tüm insanlık adına, aynı acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: 25 Şubat 1992, saat 23.00, Hocalı... Çocuk, kadın, yaşlı gözetmeksizin savunmasız kardeşlerimize yapılan saldırı, bugün hâlâ yüreklerimizi dağlamaya devam ediyor.