Siyasetİnce’den sonra Oran da aday değil

İnce’den sonra Oran da aday değil

15.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eski CHP Milletvekili Umut Oran, partisinin 35. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlığa ve Parti Meclisi (PM) üyeliğine aday olmadığını bildirdi.

İnce’den sonra Oran da aday değil

Böylece CHP’de aday olmayacağını açıklayan Muharrem İnce’nin ardından Oran da kurultayda genel başkanlık yarışına girmeyeceğini açıklamış oldu.

Haberin Devamı

Oran, yazılı açıklamasında, yıllar önce siyasete girerken tek bir hedefle yola çıktığını, onun da “lider sultasına dayalı mevcut siyaset sistemini yıkıp, katılımcı, çoğulcu ve evrensel demokrasi ilkelerine dayalı yeni bir siyaset anlayışı hakim kılmak” olduğunu belirtti. Geçen yıllar içinde bu temel ilke doğrultusunda mücadelesini sürdürdüğünü aktaran Oran, 7 Haziran ve ardından gerçekleşen 1 Kasım genel seçimlerinde CHP’nin yaşadığı büyük başarısızlığa da ilkesel gerekçelerle tavır aldığını ifade etti.

KEŞFETYENİ
Acun Ilıcalı'ya seslendi! 'Survivor'a geri dönsün'
Acun Ilıcalı'ya seslendi! 'Survivor'a geri dönsün'

Cadde | 02.05.2025 - 14:46

Poyraz'ın şaibeli elenmesinin ardından gelen tepkilere Nagihan Karadere de katıldı.

Yazarlar