Siyaset İzmir'de ilk kez bir kadın Büyükşehir aday adayı

İzmir'de ilk kez bir kadın Büyükşehir aday adayı

06.07.2013 - 17:06 | Son Güncellenme:

İzmir ilk kez bir kadın Büyükşehir aday adayı oldu.CHP İzmir İl Sekreteri Sevda Erden Kılıç'a teslim eden CHP İzmir Eski Milletvekili Dr. Canan Arıtman, “Ben Aziz Bey’den daha iyi belediye başkanlığı yaparım.” dedi.

İzmirde ilk kez bir kadın Büyükşehir aday adayı

Yerel seçimlerin siyasi sonuçlarını çok önemli olacağına işaret eden Arıtman, mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan daha iyi hizmet vereceği ve daha fazla oy alacağını savundu:

Haberin Devamı

"Türkiye çok önemli bir süreçte. Yerel seçimlerin siyasi sonuçları çok önemli olacak. Başbakan sandık sandık diyor. Sandık da birşey söyleyecek. CHP'nin Türkiye genelinde oylarını arttırması önemli. İzmirlinin bu seçimde CHP'ye ve adaylarına oy vereceğine eminim. Önemli olan daha fazla oyu kim alır? Partinin buna karar vermesi lazım. Ben iddia ediyorum ki, Kocaoğlu çok iyi bir belediye başkanı. Ama ben ondan daha iyi hizmet ederim ve oy alacağıma inanıyorum."

GENEL BAŞKANIN ÖN SEÇİM SÖZÜNE BİNAYEN ADAY OLDUM

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Canan Arıtman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylar konusunda verdiği ön seçim sözünü de anımsatarak, "Bunun dışında ben CHP de bu dönem ön seçim yapılarak adayların belirlenmesini istiyorum. Sayın genel başkanın bize verilen bir sözdü. Bu söze binayen aday oluyorum. Beni parti üst kurulunun değil partililerin bana bu görevi vermesini istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

AZİZ KOCAOĞLU ALEYHİNE BENDEN HİÇBİR KELİME DUYAMAZLAR

Arıtman, mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan da randevu istediğini, gelecek hafta görüşeceğini belirterek, Başkan Kocaoğlu'ndan kendisine destek vermesini isteyeceğini de açıkladı.
Arıtman, şunları söyledi:

"Aziz Bey'den de bir randevu talep ettim. Ama tatile çıkmış. Önümüzdeki hafta olabileceğini söylediler. Aziz Bey benim çok sevdiğim, saydığım, başarılı, çok başarılı bir belediye başkanı. Kendini paralarca çalıştı bu on yıl içerisinde. Ben de diyorum ki, Aziz Bey çok iyi bir belediye başkanı ama ben ondan daha güzel yaparım. Kadın farklılığın görülmesini de diliyorum. İzmir'e bunn çok yakışacağını düşünüyorum. Sayın Aziz Kocaoğlu'ndan iki şey rica edeceğim. Benden onun aleyhine hiçbir kelime duyamazlar. Asla kendisini hiçbir şekilde eleştirmem. Zaten eleştirilecek çok şey olduğunu düşünmüyorum. Ziyarette kendisine, birlikte CHP'nin oyunu arttırmak için çalışalım. Ben herşeyiyle eğer sayın başkan aday gösterilirse onun kampayasında çalışırım, ben aday olursam sayın başkanın da benim yanımda olmasını, birikimi ve deneyimleriyle bana destek olmasını isteyeceğim. Ön seçim konusunda da Sayın Kocaoğlu'nun destek olmasını istiyorum. Birlikte ön seçim talep edelim. Tüm örgütümüze de bunu söylüyorum. “