Siyaset Kabine’ye üç yeni bakan

Kabine’ye üç yeni bakan

21.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Resmi Gazete’de yayımlanan kararname ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bölünerek iki ayrı bakanlık kuruldu.

Kabine’ye üç yeni bakan

ANKARA Milliyet - Yeni oluşturulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ise Vedat Bilgin atandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevini Zehra Zümrüt Selçuk yürütüyordu. Kararname ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da görevinden alınarak yerine Mehmet Muş bakan olarak atandı.

Haberin Devamı

Pekcan yerine Muş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı kabinesinde dün gece değişiklik yaptı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan karara göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bölünerek Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasını taşıyan kararnamede her iki bakanlığın görev yetki ve sorumlulukları ve bağlı kuruluşları tanımlandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Merkez Teşkilatı için 11, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Merkez Teşkilatı için de 8 yeni kadro ihdas edildi. İki yeni bakanlığın oluşturulmasıyla Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ndeki bakanlık sayısı 17’ye yükseldi. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında ise yeni kurulan bakanlıklara atama yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ise Vedat Bilgin getirildi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan aynı kararname ile görevinden alınarak yerine Mehmet Muş bakan olarak atandı.

Haberin Devamı

Altun’dan mesaj

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter’dan yaptığı açıklamada “9 Temmuz 2018’den bu yana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev yapan Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ve Ticaret Bakanı olarak görev yapan Sayın Ruhsar Pekcan hanımefendilere gece gündüz çalışarak ülkemize kattıkları için şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

MEHMET MUŞ TİCARET BAKANI

1982 yılında Trabzon’da doğan Mehmet Muş, Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Washington State University School of Economic Sciences’ta Ekonomi alanında yüksek lisans yapan Muş, Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Ana Bilim Dalı’nda Ekonomi doktorasını tamamladı. AK Parti’den İstanbul Milletvekili seçilen Muş, AK Parti Grup Başkanvekili görevini yürütüyordu.

Kabine’ye üç yeni bakan

DERYA YANIK AİLE BAKANI

1972 yılında Osmaniye’de doğan Derya Yanık, 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1996 yılından itibaren serbest avukat olarak çalışan Yanık, Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) yanı sıra pek çok dernek ve vakıfta üye, yönetim kurulu üyesi ve istişare kurulu üyesi olarak görev yaptı. Derya Yanık, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliği’ne seçilmişti.

Haberin Devamı

Kabine’ye üç yeni bakan

VEDAT BİLGİN ÇALIŞMA BAKANI

1954’te Bayburt’ta doğan Vedat Bilgin, 1974 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi’ne girdi. Lisans eğitimini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktora çalışmaları yaptı. 26. Dönem AK Parti Ankara Milletvekili olan Bilgin, son olarak Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekilliği görevini yürütüyordu.

Kabine’ye üç yeni bakan