Siyaset ‘Kıbrıs Türkü’nün yaşadığı zulüm ekrana taşınacak’

‘Kıbrıs Türkü’nün yaşadığı zulüm ekrana taşınacak’

03.04.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisinin önceki gün yapılan galasına katıldı.

‘Kıbrıs Türkü’nün yaşadığı zulüm ekrana taşınacak’

Tatar, galanın ardından yaptığı konuşmada, dizinin çekiminde talimatı olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren’e, dizi yönetmenine ve sanat oyuncularına teşekkür etti.

Haberin Devamı

Dizinin, Kıbrıs Türkü’nün Kıbrıs’ta yaşadığı zulmün, vahşetin ve soykırımın, etkili bir şekilde ekranlara taşınarak hem Türkiye hem de dünya kamuoyuna aktarılmasında fevkalade önemli bir proje olduğunu belirten Tatar, 26 bölümün birbirinin ardından geleceğini ve herkesi ekranlara kilitleyeceğini söyledi. Tatar, dizinin başarılı olacağına inandığını aktararak, “Hedeflenen, 1963-1974 yılları arasında yaşananları ekranlara taşımaktır. İlk önce, 26 bölüm sanıyorum, 1968’e kadar olan bölümdür. Bilahare inşallah 1974’e kadar olan bölüm de gelecektir. Tabi ki 20 Temmuz 1974 Barış Harekatıyla Kıbrıs Türkü, selamete, bağımsızlığa, özgürlüğe ve hürriyetine kavuşacaktır” dedi.