Siyaset Kuzey Kore benzetmesi

Kuzey Kore benzetmesi

09.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Partisinin PKK’ya destek verdiği eleştirilerine sert yanıtlar veren Kılıçdaroğlu iktidara da yüklendi. Kılıçdaroğlu, “Kapı çaldığı zaman herkes kaygıyla kapıyı açıyor. Çünkü ülkede can güvenliği, mal güvenliği, basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü yok, adalet yok” dedi...

Kuzey Kore  benzetmesi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ak Parti iktidarının PKK, IŞİD ve FETÖ’ye yardım ve yataklık yaptığını ileri sürerek, partisine yönelik “PKK’ya destek” eleştirilerine, “Bunları Kandil’e gönderen kim? İmralı’ya kim izin verdi? İki kanattan eleştiri alıyoruz, Bir PKK, iki AKP. İkisi de işbirliği yapıyor” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında şunları kaydetti:

Haberin Devamı

DÜNYADAN İZOLE OLUYORUZ: Kapı çaldığı zaman herkes kaygıyla kapıyı açıyor. Çünkü bu ülkede can güvenliği, mal güvenliği, basın özgürlüğü, düşünceyi açıklama özgürlüğü yok, devleti devlet yapan adalet yok. İşimiz zor. Türkiye, dünyadan izole oluyor, dünyanın dışına çıkıyor. Gittikçe Kuzey Kore’ye benziyoruz orada da bir diktatör var, bütün dünyadan soyutlanmış vaziyette, kendi dünyalarını yaşıyor.

DİLSİZ ŞEYTAN: 2002’de 60 bin mahkum vardı, 17 Ağustos itibarıyla 214 bine ulaşmış, dört kat artmış. 10 kişilik koğuşta 30 kişi kalıyor. İnsanlar sırayla yatıyor. Öğrencisi, üniversite hocaları, gazeteciler hapiste. Dünyada en çok gazeteciyi hapseden ülke biziz. Kendileri yönetiyor, kendileri çalıyor, kendileri oynuyor, bir aksaklık olunca CHP niye itiraz ediyor? Zulmün karşısında susan dilsiz şeytandır.

Haberin Devamı

KANDİL’E GÖNDEREN KİM: Türkiye’yi bu hale iktidar getirdi. 3 terör örgütüne yardım ve yataklık yaparak getirdiler. Tek tek sayacağım, bunları gidip, fabrikada, lokantada, kahvede anlatın. ‘Seçimle gelen seçimle gider’ diye bir cümle kullandım. Seçimle gelen darbeyle gider mi deseydim? Seçimle gelen, hukukun üstündeyim, ifade vermem diyemez. Hiç kimsenin ayrıcalığı yoktur. Yargı taraflı davranırsa eleştiririz ama yargıdan kaçmayacağız. Bazı çevreler suçluyor bizi, kurultay kararımız var, kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlıkların kalkması lazım. Böylece AKP’nin içindeki ByLock’çuların da ortaya çıkması lazım. Bunu söyleyince, ‘tutuklanan milletvekilleri Kandil uzantısı’ diyor. Bunları Kandil’e gönderen kim? Sizden icazet alıp Kandil’e gitmediler mi? İmralı’ya kim izin verdi? Bu kadar yüzsüzlüğü hayatımda ilk kez görüyorum. Hüküm kesinleşmeden bir milletvekilinin tutuklanmasını doğru bulmuyoruz. Devleti yöneten insanların duygularına hâkim olması lazım.

PKK İLE İŞBİRLİĞİ YAPIYORLAR: İmralı ve Kandil’e hükümetin tekliflerini götürdüler, Oslo’da masayı biz mi kurduk? PKK’ya yardım ve yataklık yapanlar, meşruiyet kazandıranlar bunlar değil mi? İki kanattan eleştiri alıyoruz, Bir PKK, iki AKP. İkisi de işbirliği yapıyor. Dolmabahçe fotoğrafı, bunlar CHP milletvekili mi? Kim onları Dolmabahçe’ye gönderdi? Önce bunun hesabını vereceksiniz, bunun hesabını sormazsam namerdim.

Haberin Devamı

SİZİ KUCAKLIYOR: PKK’ya meşruiyet kazandırdılar. PKK Şavşat’tan Ardanuç’a giderken saldırdı. Sizi PKK kucaklıyor, bize PKK saldırı düzenliyor, nasıl oluyor bu düzen? İçtiğiniz su ayrı gitmiyor. CHP doğruları söylemeye devam edecek. Başbakan bir şey söyler mi diye bekledim. Belçika’da bir mahkeme, ‘PKK terör örgütü değildir’ diyor. Belçika Hükümeti’ne seslenmek isterim, 30 bin kişinin hayatına maloldu bu terör. Belçika’da 10 kişi ölseydi nasıl bir karar alırdınız? Ses çıkaramıyorlar korkudan.

IŞİD’E DE YARDIM YAPTILAR: Sadece PKK’ya mı yardım ve yataklık yaptılar, IŞİD’e de yaptılar. IŞİD terör örgütüyle ilgili araştırma önergesi verdik, AKP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. IŞİD’le ideolojik akrabalıkları var o nedenle reddettiler. Hangi milletvekiliniz, ‘PKK ve IŞİD terör örgütü değildir’ dedi. Erdoğan, ‘IŞİD denen örgüt hiçbir sebep olmadığı halde ülkemizde eylem arayışı içinde’ diyor. Allah aşkına cümleye bakar mısınız? Şunu söylemek istiyor: ‘Ey IŞİD, ne istediysen, verdik, niye burda terör eylemi yapıyorsun’.

Haberin Devamı

KARDEŞLİK DEVAM EDİYOR: Üçüncü terör örgütü; Fetullah Gülen terör örgütü. Yere göğe sığdıramıyorlardı. Ne istedilerse verdiler, taşeron işçisine kadro vermediler, onlar üniversite istedi, 17 tane birden verdiler. 25 Ağustos 2004, MGK’da görüşülüyordu. Ayakkabı kutularında paralar çıkınca uyandılar, yoksa içtikleri su ayrı gitmiyordu. FETÖ ile ilişkilerini kesmediler, kardeşlik devam ediyor.

‘Cumhuriyet’e Dokunma’

Kılıçdaroğlu, parti üyelerince başlatıla,n “Cumhuriyet’e Dokunma” kampanyası kapsamında, grup toplantısı salonuna elinde bir Cumhuriyet gazetesiyle girdi ve gazeteyi Yılmaz Arslan isimli bir vatandaşa verdi. Kampanya kapsamında Cumhuriyet gazetesinin elden ele dolaştırılması öngörülüyor. Toplantı öncesi FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan harp okulu öğrencilerinin anneleri Kılıçdaroğlu’na sevgi
gösterilerinde bulundu.

Haberin Devamı

‘Biz bir kitle partisiyiz taraf gibi görünemeyiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün partisinin genel merkezinde Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, eski EMEP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’i kabul etti. Alınan bilgilere göre EMEP heyeti, gelinen noktadan duydukları kaygıyı belirterek CHP’nin HDP’lilerin tutuklanması konusunda yeterince ses çıkarmadığı eleştirilerinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun da gelen eleştirileri dinledikten sonra “Bir kitle partisiyiz. Bu süreçte olayların bir tarafı gibi görünemeyiz. Toplumun her kesimine ulaşacak mesajlar verebilmeliyiz” dediği öğrenildi. (MERİÇ TAFOLAR Ankara)