Siyaset Liderlerden Erdoğan’a kutlama

Liderlerden Erdoğan’a kutlama

27.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 67. doğum günü için dün sosyal medyada binlerce paylaşım yapılırken, yerli ve yabancı çok sayıda siyasiden de tebrik mesajı geldi.

Liderlerden Erdoğan’a kutlama

Twitter’da “İyikiDoğdunRTE” ve “İyikiDoğdunMilletinAdamı” etiketiyle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, AK Partili milletvekilleri ve belediye başkanlarının yanı sıra, sanat ve spor camiasından çok sayıda isim paylaşımlarıyla Erdoğan’ın doğum gününü kutladı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Allah sıhhat afiyetle, hayırlı ve uzun ömür versin” paylaşmında bulundu.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, Erdoğan’ın doğum gününü telefonla görüşerek kutladı.

Erdoğan, Kazakistan Kurucu Cumhurbaşkanı ve Elbaşı Nursultan Nazarbayev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Bosna-Hersek Halklar Meclisi Başkan Yardımcısı ve Demokratik Eylem Partisi Lideri Bakir İzzetbegoviç ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Erdoğan, doğum gününü kutlayan liderlere teşekkür etti. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise Erdoğan’ın doğum gününü Twitter’dan Türkçe paylaşımla kutladı. Zelenskiy, “Yakın dostum ve müttefikim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğum günü kutlu olsun! Egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklemesini takdir ediyorum” dedi.

Tatar’dan telefon

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum gününü kutladı. KKTC Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşen Tatar, Erdoğan’ın doğum gününü kutlayarak, nice sağlıklı yıllar diledi. Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in, sözcüsü aracılığıyla, 27-29 Nisan tarihlerinde Cenevre’de yapılacağını açıkladığı “5 BM gayriresmi toplantısına” yönelik çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Erdoğan, KKTC’nin sürdürdüğü egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü zeminindeki iki devletli vizyonunun kararlılıkla arkasında olduklarını, bunun Türkiye ile KKTC’nin birlikteliğini ve pozisyonunu güçlendirdiğini kaydetti. Kıbrıs Türk halkının bu süreci birlik içerisinde sürdürmesinin önemini vurgulayan Erdoğan, bütün diğer konularda olduğu gibi Kovid-19 ile mücadelede de Türkiye ile KKTC arasındaki dayanışmanın devam edeceğini belirtti. Erdoğan, KKTC’ye aşı dahil sağlık desteğinin süreceğini de dile getirdi.

Haberin Devamı

‘İyi ki doğdun’

Emine Erdoğan, Twitter hesabından saat 00.01’de, eşi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğrafını paylaşarak, “İyi ki doğdun” notunu düştü.

Liderlerden Erdoğan’a kutlama