Siyaset Meclis'te yine ağızlar bozuldu: "Allah belanı versin"

Meclis'te yine ağızlar bozuldu: "Allah belanı versin"

22.10.2008 - 07:40 | Son Güncellenme:

Gül'ü sert bir dille eleştiren Kamer Genç'e sinirlenen AKP Grup Başkanvekili ağzını öyle bir bozdu ki

Mecliste yine ağızlar bozuldu: Allah belanı versin

Mecliste yine ağızlar bozuldu: Allah belanı versin

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Genel Kurulu'nda hükümeti ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü eleştiren bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e, "Allah belası versin" dedi.

Çalışma saatlerine ilişkin Danışma Kurulu önerisi görüşülürken aleyhte söz alan Genç, Gül'ün, Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyelikleri için Danıştay'dan bildirilen üç adaydan ilk sıradaki yerine son sıradakini atadığını, ilk sıradaki adayın Alevi olduğu için elendiğini savundu.

Kimin yüzüne tükürecek?

"Bu ayrımcılığı yapanlar bunun hesabını ağır ödeyecek" diyen Genç, şunları söyledi:
"Çankaya'da Atatürk'ün izleri siliniyor. Çankaya Köşkü'nde oturan kişi, her gün gazetecileri alıp bir memlekete gider mi? Bu memlekette insanlar işsiz, aç. Fethiye'de bir köye gittim. Çiftçiler, 'Narenciye 1 milyondu, şimdi 300 bin. Tayyip Erdoğan (traktör satılıyor) dedi. Traktörü 14 milyara satıyorum, 3 milyarı teminat yatırıyorum yeni traktör için, geri kalanla borç ödüyoruz. Hepimizin 300-400 milyar borcu var' dedi. Köylünün yanına gidelim bakalım kimin yüzüne tükürecek."

Kesin Moskova'dan istediler

"Devletin parasını alıyorsunuz eniştelere damatlara veriyorsunuz" diyen Genç, Adalet Bakanı'na Deniz Feneri dosyasını neyle istediğini sorduğunu ve "APS ile istedik" yanıtı aldığını anlattı. Genç, "Bence kesin Moskova ya da New York'tan istediler" dedi.
İddialar karşısında "İspat et" yanıtı aldığını anımsatan Genç, "Denetim yetkisini verin, ispat edeyim. Erdoğan'ın oğlunun gemiyi hangi parayla aldığını ortaya çıkaralım" diye konuştu.

Ağzı pislik dolu

Genç'i yanıtlayan AKP'li Elitaş, "Burada sadece iftara eden milletvekilleri var. Ağzı çamur, pislik dolu bir şekilde başkasını suçlarken, şecaat arzederken sirkatin söylüyor. Şeytanın bile aklına gelmeyen formüller bunda. Şeytanın dahi düşünemeyeceği şeyi hırsızlık diye söylüyorsun. Hep kendi kötü niyetini ortaya çıkarıyor. Kimse bizim için Aleviliğinden, ecnebi olduğundan, dini inancından dolayı ikinci sınıf vatandaş değildir" dedi.
Genç'in, "Yalan söyleme" diye laf atması üzerine Elitaş, "Allah yalancının belasını versin, senin de belanı versin" karşılığını verdi.