Siyaset Metiner: AK Parti içinde hiç bir çatlak yok

Metiner: AK Parti içinde hiç bir çatlak yok

04.12.2012 - 14:22 | Son Güncellenme:

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, dokunulmazlıkların kaldırılması noktasında AK Parti içinde çatlak olduğu iddialarına ilişkin, "Hiçbir çatlak yok, hiçbir patlak yok. Grup kararı alınmasını gerektiren bir durum da yok. Milletvekilleri olarak farklı görüşlerimiz olabilir, kendi platformlarımızda bunu konuşuruz, tartışırız. Ama Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız bir irade beyan ettiğinde de biz milletvekilleri Sayın Başbakanımızın iradesini yere çalmayız" dedi.

Metiner: AK Parti içinde hiç bir çatlak yok

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleri arasında gerçekleştirilecek değerlendirme ve istişare toplantısı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Haberin Devamı

Gazetecilerin BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin sorusu üzerine, "Umarım aklı selim hakim olur" diyen Metiren, dokunulmazlık sisteminin değişmesi gerektiğini söyledi. Metiner, şunları kaydetti: "Dokunulmazlık sistematiğinin değişmesi geriyor. Yeni bir dokunulmazlık düzenine ihtiyacımız var. Aslında doğrusu suç işleyen milletvekillerinin yargı karşısına çıkartılabilmesidir. Hukuk bunu emreder. Gider yargılanır, ceza alırsa milletvekili olduğu süre içerisinde cezası infaz edilmez, tutuklanma gerçekleşmez ama milletvekili çekilmediğinde de cezasını çeker. Böyle bir hukuki düzenlemeye ihtiyaç var. Bütün bunlar tartışılıyor. Sadece BDP'lilere endeksli bir dokunulmazlık meselesi gündemimizde yok. Ama BDP'liler de artık hukukun içinde siyaset yapmayı öğrenmelidirler.”

Haberin Devamı

“AK PARTİ'DE HİÇBİR ÇATLAK YOK, HİÇBİR PATLAK YOK”

Metiner, gazetecilerin dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda AK Parti içinde çatlak olup olmadığını sorması üzerine, "Hiçbir çatlak yok, hiçbir patlak yok. Grup kararı alınmasını gerektiren bir durum da yok. Milletvekilleri olarak farklı görüşlerimiz olabilir, kendi platformlarımızda bunu konuşuruz, tartışırız. Ama Sayın Başbakanımız, Genel Başkanımız bir irade beyan ettiğinde de biz milletvekilleri Sayın Başbakanımızın iradesini yere çalmayız" diye konuştu.

AK Parti’li Galip Ensarioğlu'nun dokunulmazlıkların kaldırılmaması yönündeki açıklamaları hatırlatılması üzerine Metiner şunları söyledi: "Kendi takdiridir. Biz partimizin yetkili kurullarında, Başbakanımızın partimizin yetkili kurulları doğrultusunda bir irade beyanı ortaya çıkarsa, o doğrultuda oyumuzu kullanırız. Ama farklı düşünen milletvekillerimiz olabilir. Keşke arkadaşlarımız partinin meşru platformlarında bunu gündeme getirseler. Medya karşısında partimizde çatlak, patlak olduğu algısı yaratacak söz ve davranışlarda bulunmayı doğrusu ben uygun bulmam. Siyaseten uygun bulmam."