Siyaset MHP’den Güneydoğu raporu

MHP’den Güneydoğu raporu

28.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

24 Haziran’da Doğu ve Güneydoğu illerinde oy patlaması yapan MHP, Şırnak’ta 3,5 kat, Batman ve Van’da 3 kat olmak üzere 23 ilde oylarını katladı

MHP’den Güneydoğu raporu

MHP, 24 Haziran’da yapılan seçimin sonuçlarına göre Doğu ve Güneydoğu’da oy artışını ele alan raporunda 23 ilde oylarını katlayarak başarı sağladığını belirledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Milliyet’e yaptığı açıklamada 1 Kasım 2015 seçiminde Şırnak’ta 2 bin 660 oy aldıklarını 24 Haziran da ise bu sayıyı 8 bin 721’e çıkardıklarını belirterek, “2,5 kat arttı. Aynı şekilde Batman’da yüzde yüz, Muşta 3 misli arttı. Diyarbakır’da iki kat, Tunceli’de Van’da 3’er kat artış sağlandı. Bitlis ve Bingöl’de de üçer kat artışlar benzer başarı yakalandı” diye konuştu. Feti Yıldız, “bu başarının nedeni nedir, devlet kurumlarında çalışanlar mı verdi? Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Haberin Devamı

‘Safsatanın ispatı’

“Seçimlerden önce Ak Parti ile MHP Cumhur ittifakını kurduğunda, bölge illerindeki Kürt kökenli vatandaşlarımızın MHP nedeniyle Ak Parti’ye oy vermeyeceği propagandası yapıldı. İttifakı bozmaya yönelikti. İşte sandıklar bu iddianın safsata olduğunu ispatladı. Araştırdık raporlaştırdık, 23 ilde yüzde 10 ile yüzde 300’ün üzerinde oy artışı sağladık. Yok devlet kurumlarında çalışanlar, yok özel harekatçılar, polisler güvenlik birimleri MHP’ye verdi diye iddia ediyorlar şimdi. Diyarbakırda’da Hakkari’de kaç devlet görevlisi var da bu kadar oy artışı sağlansın. Kamu çalışanlarının sayısı belli, çıkan oy belli.” Yıldız, “sandık sonuçlarıyla oynandı” iddiasına da sert tepki göstererek şöyle devam etti: “Sandıklara müdahale iddiası da spekülasyon. Türkiye Cumhuriyeti 1946’dan beri yaptığı seçimlerin en tartışmasız olanı bu seçim. Muhalefet partileri muhalefet cumhurbaşkanı adayları, seçimde hile olmadığını söyledi. Hile iddiaları iftiradan ibaret. Eğer HDP Barajı aşamasaydı MHP Şırnak’tan milletvekili çıkarıyordu. Bölgede terör örgütü PKK’nın baskısı sıfırlanınca vatandaş hür iradesiyle istediği partiye yöneldi. MHP’nin geçmişte bölgede milletvekili, belediye başkanları vardı, seçilmiş insanlardı. Şu anda da MHP’nin örgütlenmediği il ve ilçe yok bölgede. Bizim sorunumuz terör örgütü PKK ile, Kürt kökenli vatandaşlarımızla sorunumuz yok. Arkadaşlarımız kapı kapı dolaşıp bunu anlattılar. Bazılarının iddia ettiği gibi ‘devlet kurumlarında çalışanlar verdi, sandıkla oynadılar’ boş laf iftira. Sonuç bölge halkının MHP’ye teveccüdür.”

Haberin Devamı

MHP’den Güneydoğu raporu