Siyaset MHP kurultayında blok liste çıkacak

MHP kurultayında blok liste çıkacak

14.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP’nin 18 Mart Perşembe günü Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştireceği, “13. Olağan Büyük Kurultay” için hazırlıkları neredeyse tamamladı.

MHP kurultayında blok liste çıkacak

MHP’nin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in ardından 1997’deki olağanüstü kurultay ile genel başkanlık koltuğuna oturan Devlet Bahçeli bu kurultaya tek aday olarak girecek. Muhalefet girişimleri olmadığı için rahat bir kongre geçirecek olan Bahçeli, parti yönetim kurulları için de dikkatli bir liste oluşturuyor.

Rekor başvuru

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre, MYK ve MDK yönetim kurulları için geçmiş kurultaylara kıyasla talep patlaması yaşandı. Bürokrasi, akademi, teşkilat ve siyasi alandan birçok önemli ismin, parti yetkili kurullarında görev almak için başvuru yaptı. 75 asil ve 20 yedek üyeden oluşan MYK’nın neredeyse yarıya yakınını değiştirmesi beklenen Bahçeli’nin, yeni isimlerde birçok kriteri aradığı ifade ediliyor. Bahçeli’nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) için blok liste çıkaracağı öğrenildi. Genç isimlere önem veren Bahçeli’nin ekonomi, hukuk ve siyaset alanına hakimiyeti, bölge ve teşkilat dengelerini gözeteceği bildiriliyor. Bahçeli’nin, kurmaylarından oluşan çekirdek ekibinin yer aldığı 15 kişilik Başkanlık Divanı’nda sınırlı değişiklik yapacağı, Divan içindeki görev dağılımında kaydırmalar yoluyla değişime gideceği belirtiliyor. Seyircisiz yapılacak kurultayda bin 200 delege oy kullanacak. Salonda, il başkanları, belediye başkanları, MYK üyeleri ve özel davetliler hazır bulunacak. İYİ Parti ve HDP dışında kalan, başta AK Parti olmak üzere diğer siyasi partilere de kurultay için davetiye gönderildi.